Més premis literaris per aquest 2010. En aquest cas corresponents a la divuitena edició dels premis de literatura infantil i juvenil “Edebé”. Enguany l’escriptor madrileny Rodrigo Muñoz i la barcelonina Maite Carranza són els guanyadors.

Carranza s’ha endut el guardó en la categoria de novel·la juvenil amb “Paraules emmetzinades”, un relat en què la denúncia dels abusos i maltractaments es combina amb els elements trepidants d’una narració d’intriga.
Muñoz s’ha imposat en la categoria de novel·la infantil amb “Mi hermano el genio”, la història d’una nena apassionada pel futbol i no tant per la música, que és l’obsessió del seus pares i un talent del seu germà. El premi de juvenil està dotat amb 30.000 euros i el d’infantil, amb 25.000.

En aquesta divuitena edició, 260 originals han optat al Premi Edebé, dels quals 57 eren en català. Les obres guanyadors es publicaran en les quatre llengües oficials a l’Estat: català, castellà, basc i gallec i, gràcies a l’ONCE, també en braille. Edebé ha informat que les novel·les sortiran a la venda al març.

Font: 3cat24.cat

Article 193
Josep Maria Solé – “Vols llegir?” – Ràdio Nova