CARTES QUE SEMPRE HE ESPERAT de Maria de la Pau Janer
«Hi ha llocs on les cartes van a morir. Hi ha qui espera una carta tota la vida.»
Així comença aquesta novel·la marcada per l’atzar, l’espera i els secrets. Cada matí en Miquel, el carter d’un petit poble, passa per davant de la finestra de na Ricarda. Ella espera des de fa anys una carta, però quan aquesta finalment arriba ja és massa tard.
En Lluís, el seu fill, queda marcat per la imatge d’una mare malenconiosa, sempre a l’espera de notícies, i per això comença a treballar a la secció de «cartes mortes» de Correus, el lloc on van a parar les cartes que mai no van arribar al seu destí. Una d’aquestes duu el remitent «Paula» i en Lluís quedarà captivat per aquelles cinc lletres i el contingut d’aquelles missives. L’editorial Planeta publica aquesta obra dins de la col.lecció Ramon Llull amb un total de 400 pàgines.
Article 197
Josep Maria Solé -“Vols llegir?” – Ràdio Nova