Des d’ara i fins a finals de març, la Biblioteca de Vilanova del Camí ens convida a gaudir de l’exposició “Biblioteques del món”, una mostra que ha estat possible gràcies a la participació dels usuaris. En total recull una setantena de fotografies de biblioteques d’arreu del món.
Aquesta ha estat la resposta dels usuaris a la invitació que la biblioteca els va fer l’estiu de l’any passat, amb la idea de recollir imatges de biblioteques de diferents punts del planeta. A l’exposició, que podeu veure a l’equipament de Can Papasseit, podem trobar imatges de grans biblioteques, com per exemple la d’Alexandria, i d’altres de tan petites com el Bibliollac de Puigcerdà. Gairebé tots els continents hi són representats, a excepció d’Oceania. La mostra, com dèiem, es pot visitar fins a finals de març.
D’altra banda, a partir d’una idea de la Biblioteca Vapor Vell de Barcelona, la biblioteca vilanovina ha organitzat una exposició titulada “El geni boig dels artistes”, amb llibres, pel·lícules i música que fonamenten l’estreta relació entre la malaltia mental i la creativitat. Van Gogh, Herman Hesse, José Agustín Goytisolo, Bukowski i molts d’altres hi són representats. Tots els documents es poden endur en préstec.
Article 205
Josep Maria Solé – “Vols llegir?” – Ràdio Nova