PERDONA PERÒ VULL CASAR-ME AMB TU de Federico Moccia
L’esperadísssima segona part de “Perdona si et dic amor” de l’autor Federico Moccia, ja és un dels llibres més destacats a les principals llibreries del país. Ho confirma en haver-se situat en pocs dies en el llibre més venut, el número 1 de vendes dels llibres de ficció. En aquest segon lliurament, editat també per Columna, tornen els apassionats protagonistes de la primera part. Ara la pregunta és: ¿El seu amor durarà per sempre?

La història d’amor entre l’Alex i la Niki segueix amb pas ferm: acaben de tornar a Roma després de passar unes inoblidables vacances plegats i és hora de començar a plantejar-se el futur. Ningú no creu que els vint anys que els separen puguin arribar mai a representar un obstacle entre ells perquè el seu amor sembla estar fet a prova de tot. Però els fils que mouen el destí són imprevisibles i capriciosos, i les coses poden canviar d’un dia per l’altre…
La suggeridora, optimista, dolça i captivadora història d’amor que ens va emocionar a Perdona si et dic amor troba la seva continuació a les pàgines d’aquesta inoblidable Perdona però em vull casar amb tu, una novel•la que ens farà creure en el poder de l’amor: l’amor impossible, un amor en majúscules que és capaç de fer-te somiar despert i volar molt lluny.

Pel que fa l’autor d’aquestes novel.les, Federico Moccia direm què va néixer a Roma l’any 1963. Treballa com a guionista de cinema i televisió. Les seves novel•les, molt populars a Itàlia, han triomfat gràcies a l’entusiasme dels lectors. Moccia té una capacitat especial per connectar amb la joventut. Entre els seus títols destaquen Ho voglia di te, i la novel.la Tre Metri sopra il Cielo, que Columna publicarà pròximament.

SANG VESSADA d’Asa Larsson
El segell de “novel.la negra sueca” marcat per Stieg Larsson a nivell internacional, té ara un nou valor afegir: Asa larsson. Aquest autora, creadora d’èxits com “Aurora boreal”, amb el que va ser premiada com a millor escriptora sueca de novel.la criminal l’any 2007, afegeix un nou títol a la seva bibliografía. “Sang vessada”, editada per Columna editorial amb un total de 368 pàgines, barreja crims i maltractament a les dones en el seu argument. Una mirada fascinant sobre el fanatisme religiós i la corrupció a les societats modernes.

És ple estiu a Suècia, la llum del dia s’estira fins a trenc d’alba i el llarg i solitari hivern queda enrere. És un moment màgic a la pacífica ciutat de Kiruna, al Cercle Polar, però un assassinat trenca la calma de la comunitat: el cos sense vida de Mildred Nilsson, una rectora de la parròquia de Jukkasjärvi, penja d’una cadena de ferro davant de l’orgue de l’església. Feia uns mesos, l’advocada Rebecka Martinsson havia resolt un assassinat atroç de característiques similars, una experiència traumàtica de la qual intentava recuperar-se a Estocolm. Però aquest nou crim portarà Rebecka novament a Kiruna, la seva ciutat natal, per mirar d’unir les peces d’un sòrdid trencaclosques… Per sort, pot comptar amb l’ajuda d’Anna-Maria Mella, la resoluda inspectora de policia que ha tornat de la seva baixa maternal.Com més s’endinsen en el misteri, més atrapades queden totes dues dins un món de dolor i curació, de pecats sexuals i, sobretot, de sacrificis letals.XOCOLATA DESFETA de Joan Lluís-Lluís
Com cada primer dijous de mes, un jove va a prendre una xocolata desfeta al carrer de Petritxol. Una noia l’espera i, al crit de “Jo també sóc de Cassà de la Selva!”, li clava un ganivet. Aquesta escena serveix a l’escriptor Joan-Lluís Lluís per donar forma als seus Exercicis d’estil particulars. A la manera de Raymond Queneau, Lluís ha escrit la mateixa història de 123 maneres diferents. El resultat és una Xocolata desfeta que és serveis en forma de llibre, un recital joiós de celebració de la llengua catalana: dels seus diversos resgistres, de la literatura que li ha donat caràcter, de la bellesa que atresora i de la plasticitat infinita que s’hi manifesta en un joc de miralls.

Recomanem sense embuts ni pudor la lectura de Xocolata desfeta(Exercicis d’espill) als amants dels jocs de paraules, als lletraferits i als parlants a peu d’obra que gaudeixen, custodien i conreen la nostra llengua. A més cal destacar la proposta de l’editorial i de l’escriptor: els lector hi poden dir la seva. Per aquest motiu s’ha convocat el concurs per redactar el capítol “A la manera del lector”. La participació és obert a majors de 14 anys, per què redactin aquest capítol i enviar-lo a la següent adreça: magrana@rba.es

En aquest article ús facilitem les bases de participació d’aquest concurs. Recordar que el període de recepció d’originals es tanca el 31 de maig de 2010. D’altra banda el llibre és editat per La Magrana, dins de la col.lecció “Les ales esteses” amb un total de 240 pàgines.

Font: Columna editorialLa Magrana
Article 206
Josep Maria Solé – “Vols llegir?” -Ràdio Nova