Aquest dilluns dia 15 de març ha estat un dia especial pel programa. Primer pel retorn a la sintonia de Ràdio Nova, desprès de dues setmanes d’absència. Segon per què aquesta nova emissió s’ha realitzat en directe. Us ho expliquem.
Per qüestions horàries, el programa que s’emet a partir de les vuit del vespre, s’emet habitualment enregistrat. Aquest és realitza el mateix dilluns que és difon l’espai en “fals directe”, o sigui que el programa un cop enllestida la seva producció, és grava en un sol cop i posteriorment és fa un repàs d’edició per si hi hagut algun error durant l’enregistrament del mateix. Un secret que ara fem públic. Tot i que aquest sistema de treball s’ha fet en les darreres quatre temporades, la primera que pertany a l’any 2004, el programa si s’emetia en directe amb el seu horari inicial, que era de nou a deu de la nit dels dilluns.
Per això, avui hem gaudit de l’adrenalina que produeix fer un programa de ràdio “en directe”, i que esperem poder mantenir a la resta de la temporada.
Pel que fa els continguts d’aquest programa, que ja està penjat en aquest bloc per poder escoltar-lo de nou a qualsevol hora i moment, hi ha els següents continguts: novetats editorials dels autors Emili Teixidor, Ferrant Torrent i Llúcia Ramis, premi Josep Pla de novel.la 2010. També les noves aportacions literàries de Mary Higgins Clark, Jordi Puntí i de l’escriptora nascuda a Alcoi, Isabel Clara-Simó. Dos micro-relats a càrrec de Mireia Rubio i del propi editor del programa, Josep Maria Solé. Pel que fa l’actualitat: un reportatge on s’explica que els joves catalans cada vegada llegeixen menys. També és fa referència a la convocatòria dels nous clubs de lectura organitzats per la Biblioteca de Vilanova del Camí, i l’arribada a les biblioteques públiques de Catalunya dels primers llibres electrònics en préstec i en català.
L’àudio d’aquest programa, edició 18 emesa en directe aquest dilluns dia 15 de març de 2010 , ja és disponible per ser escoltat en aquest bloc i alhora també es pot descarregar en format podcast pel vostre reproductor o pc.
Un cop més volem agraïr-vos la vostra atenció i seguiment del “Vols llegir?”, i també del bloc de relats: “Vols llegir relats?”, que porta un bon ritme d’entrades d’internautes amb curiositat per llegir i escoltar els relats presentats.
Article 217
Josep Maria Solé – “Vols llegir?” – Ràdio Nova