L’escriptora igualadina Teresa Roig ha estat la guanyadora de la dotzena edició dels premis Roc Boronat de narrativa, dotat amb 6.000 €, amb la novel·la presentada amb el títol La noia del metro que es publicarà la propera tardor amb el títol definitiu de El primer dia de les nostres vides.

L’obra explica les 24 hores que passen junts un prejubilat i una noia que viu al carrer, que per aquelles circumstàncies de la vida coincideixen i es troben al metro. Són dues persones que no tenen res en comú, amb històries totalment distants; tot i això, les hores que passen junts fan que canviïn les seves vides per sempre.

Teresa Roig és una escriptora jove que té ja diverses obres publicades com Pa amb xocolata (2008) i L’herència de Horst (2007), amb la qual va guanyar el Primer Premi Setè Cel de Salt i ha estat finalista en diversos certàmens literaris.

L’Organització Nacional de Cecs (ONCE) convoca els premis literaris en llengua catalana Roc Boronat en memòria d’aquest escriptor i polític republicà, promotor del Sindicat de Cecs de Catalunya, organisme que tenia com a objectiu ser l’òrgan representatiu de tots els cecs catalans en temps de la República.

Durant la vetllada d’entrega del premis Roc Boronat d’enguany es retrà homenatge a la trajectòria literària de l’escriptor Vicenç Villatoro, a qui es lliurarà un exemplar de la seva novel·la Memòria del Traïdor en braille i un exemplar de La dona a la finestra: el Born, 10 de setembre de 1714, en versió sonora.

Afegirem la confirmació de la presència de l’escriptora igualadina Teresa Roig en el programa. Serà en la propera emissió del “Vols llegir?”, prevista per desprès de les vacances de Setmana Santa, el dilluns dia 12 d’abril, a partir de les vuit del vespre.

Font: anoiadiari.cat + bloc Teresa Roig (teresaroig.blogspot.com)

Article 221
Josep Maria Solé – “Vols llegir?” – Ràdio Nova