L’escriptor igualadí, Pep Elias, de 43 anys, ha guanyat el XXII Premi de Novel·la Breu “Ciutat de Mollerussa” amb l’obra titulada “Olor de gas”. L’obra, a través de l’ironia i l’humor, es fa un retrat realista de la condició humana a través del personatge principal, un astronauta que es destinat en una missió a Mart. També s’ha atorgat un accèssit a l’obra “L’úter de la balena” de Joan Jordi Miralles.
El jurat ha valorat el fet que es tracta d’un text molt ben escrit que demostra un domini de la tècnica narrativa, fet que la fa molt llegidora, segons ha explicat el seu portaveu, Josep Borrell, que ha destacat l’increment de la quantitat d’originals presentats al certamen i la seva qualitat així com també la varietat temàtica entre la qual ha pogut escollir els membres del jurat.
El guanyador dels 5.000 euros amb què està dotat aquest premi que concedeix l’Ajuntament de Mollerussa i al qual han concursat 27 originals, és llicenciat en filologia catalana i es dedica a la normalització lingüística i al periodisme. Com a escriptor, ha publicat el recull de contes “Literalment incapaç de matar una mosca”, amb el qual va guanyar el Premi Rei en Jaume de Narrativa Breu 2005 convocat per l’Ajuntament de Calvià i del qual l’editorial Llibres de Veu en va fer la versió en audiollibre l’any 2009. Anteriorment va ser finalista del I Premi Víctor Mora de Narrativa Breu amb el relat “El darrer glop”. La seva passió per l’escriptura, temàtica sobre la qual ha impartit diversos cursos i tallers de narrativa, el va portar a crear el col·lectiu Escrividors i a impulsar la creació de l’editorial electrònica El Viatge de la Literatura. També és coautor del llibre “IHC, de l’Astòria a les Comes”, que recull la història de l’Igualada Hoquei Club.
Pep Elias ha col.laborat recentment en el nostre programa literari amb l’aportació de set relats curts, de creació pròpia i que de manera gradual s’incorporen al nostre blog de relats “Vols llegir relats?”.

Font: Vilaweb-lletres

Article 223
Josep Maria Solé – Vols llegir? – Ràdio Nova