UNA TERRA ESTRANYA de Jhumpa Lahiri
La guanyadora del premi Pulitzer de ficció, Jhumpa Lahiri, ens presenta a la seva nova obra, Una terra estranya, un recull immillorable de vuit històries, les més complexes i emocionals que ha escrit fins ara. Aquests relats ens portaran de Cambridge i Seattle fins a la India i Tailàndia, i ens deixaran entrar a les vides de germanes i germans, pares i mares, filles i fills, amics i amants. A Una terra estranya, Jhumpa Lahiri ens ofereix una prosa rica i exquisida amb una saviesa emocional i una delicada interpretació dels més complicats treballs del cor i el pensament. Novfetat editorial presentada per Amsterdam Llibres amb un total de 255 pàgines.
PRETÒRIA de Pep Blay
Catalunya està en perill. El president encarrega una missió delicada a la millor agent agent secret del país, la Rosa Blanca, una melòmana enganxada a l’iPod que, per aconseguir els seus objectius, s’inspira en les tàctiques futbolístiques de Pep Guardiola. Inesperadament, però, les pistes la duen a la ciutat perifèrica de Santa Pretòria, on s’està gestant una complexa trama de corrupció urbanística que implica l’alcalde, el regidor d’urbanisme, un exvicepresident de la Generalitat, un alt financer retirat de la política i un exdiputat expulsat del seu partit. Cinc personatges foscos i esmunyedissos que la Rosa Blanca està disposada a seguir, si convé, fins a la mateixa presó… Sota l’aparença d’un thriller escrit amb ploma irònica i salvatge, Pep Blay ha construït una sàtira corrosiva de l’escàndol que va remoure la societat catalana a les acaballes del 2009: el cas Pretòria. L’editorial que ho ha posat en circulació és Alisi i el llibre disposa d’un total de 232 pàgines.
Pep Blay nascut a Tarragona el 1966, és escriptor, guionista, viatger inesgotable i periodista musical. Si el tema central de Vampíria Sound (2004) va ser la nit i l’excés, i a Eròtica Mix (2009), el sexe, a Pretòria és el torn de la corrupció. També ha publicat Gotholàndia (2009) en el gènere fantàstic i juvenil, i és autor de les biografies d’èxit de Sopa de Cabra, Els Pets i Enrique Bunbury.
PETER PAN POT CRÉIXER. EL VIATGE DE L’HOME CAP A LA MADURESA d’ Antoni Bolinches
Peter Pan és un entranyable personatge que mai no va existir, però el seu perfil de jove immadur que no vol créixer cada vegada és més present a la nostra societat. ¿Quines són les causes que han provocat la proliferació de tants homes amb por al compromís que es neguen a evolucionar i a comportar-se com a adults? ¿Què pot fer el mateix home Peter Pan per deixar de ser-ho?
Aquestes són les dues preguntes que contesta aquest apassionant llibre cridat a convertir-se en una guia imprescindible perquè els joves del segle XXI trobin la manera de crear un nou model de relacions de gènere, en què els homes no desitgin refugiar-se al País de Mai Més i decideixin orientar-se cap al País del Present i l’Ara. Allí trobaran dones que ja no volen ser com la Wendy, però que estan disposades a construir amb ells un futur millor per a tots. Columna Edicions ho publica amb un total de 176 pàgines.
Antoni Bolinches, barceloní nascut el 1947, és Llicenciat en Filosofia i Ciències de l’Educació amb grau de Llicenciat en Psicologia i Màster en Sexualitat Humana. És un dels instructors de la psicologia humanista a Catalunya i està especialitzat en el tractament dels conflictes de parella, les disfuncions sexuals i les teràpies de creixement personal, des d’una metodologia pròpia coneguda com a Teràpia Vital.
Exerceix una important tasca pedagògica, dins la qual destaca la seva condició de professor del Màster de Sexologia Clínica i Salut Sexual (Facultat de Medicina) i del Màster en Educació Emocional (Facultat de Pedagogia) de la Universitat de Barcelona. També és professor de l’Institut Superior d’Estudis Psicològics de Barcelona.
És membre de l’Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya i de Balears i vocal de la junta directiva de la Federación Española de Sociedades de Sexología. Col•labora habitualment en diferents mitjans de comunicació i l’èxit dels seus llibres d’autoajuda l’ha convertit en un autor de referència per les noves generacions de psicòlegs espanyols i iberoamericans.

Font: Llibres.cat
Article 235
Josep Maria Solé – “Vols llegir?” – Ràdio Nova