100 PLAERS PER COMPARTIR de Carme Ruscalleda
Aquest és un receptari pensat i creat des d’una cuina professional per cuinar a casa sense cap dificultat plats i postres equilibrats i fàcils. El llibre us proposa una cuina elaborada amb productes frescos i estacionalsamb l’objectiu de compartir-la amb els nens, la família i els amics. Aquesta és el vuitè llibre que publica la reconeguda cuinera catalana a nivell internacional. Carme Ruscalleda autodidacta i avantguardista, és una de les cuineres més innovadores. A més és propietària junt amb el seu marit Antoni Balam del Restaurant “Sant Pau”, ubicat a Sant Pol de Mar, a més de dos restaurants rèplica d’aquest primer, al Japó i Tókio. Gaudeix de tres estrelles Michelin, una  a la labor del restaurant original, i el recent inaugurat al Japó en disposa dels altres dos guardons. Aquest nou llibre de Ruscalleda el publica l’editorial Styria i disposa d’un total de 241 pàgines. 
LA MÀSCARA DEL REI ARTUR de Pilar Rahola
Artur Mas, candidat de Convergència i Unió a la presidència de la Generalitat, s’enfronta al repte més important de la seva vida política. A punt de sotmetre’s per tercera vegada al veredicte dels ciutadans, l’home que ha guanyat dues eleccions en nombre de vots i no ha pogut governar lluita cos a cos, en la distància curta, per desafiar davant dels votants els diversos estereotips que li atribueixen fama de distant, pijo, cregut, madelman… de polític de laboratori, en definitiva. Però, ¿qui batega en realitat rere aquesta màscara? ¿Com és l’home que vol superar l’herència de l’omnipresent Jordi Pujol i presidir, d’una vegada, la Generalitat de Catalunya després dels anys del Tripartit? 
La periodista i escriptora Pilar Rahola ha estat la seva ombra durant els darrers mesos. Amb l’acord d’Ell, s’ha convertit en una mirada crítica que ha analitzat i exposa en aquest llibre la personalitat i el capteniment, la trajectòria i els projectes, les idees i els arguments d’Artur Mas i Gavarró. I no només ha aconseguit fer-ne un retrat diguem-ne íntim, sense màscares ni impostacions. No, a La màscara del rei Artur hi trobareu també un relat detallat, ple d’informacions de primera mà i d’anècdotes il·lustratives i sucoses, sobre la història de la Convergència del postpujolisme, la seva travessia del desert des de 2003 i les bambolines del poder i dels partits polítics del país. Ho publica La Magrana, dins de la seva col.lecció Origens amb un total de 224 pàgines.
NO HI HA TERCERES PERSONES d’Empar Moliner
Cronista aplaudida de les nicieses de la vida moderna, Empar Moliner ha anat bastint una obra narrativa hilarant en què els tics i les manies són sacsats en una coctelera amb gel picant, una mica d’angostura i alcohol blanc molt sec. Guspirejants, hilarants i tristíssims, els relats que ens ofereix en aquesta nova entrega passen revista a la vida privada i les catàstrofes a punt d’esclatar que l’amenacen. El volum disposa de 168 pàgines i l’edita Edicions del Quaderns Crema, dins de la col.lecció Biblioteca Mínima. I llibre que ha estat un dels més venuts en el Sant Jordi 2010, segons el Gremi de Llibreters de Catalunya. 

Font: llibres.cat
Article 229
Josep Maria Solé – “Vols llegir?” – Ràdio Nova