L’HIPNOTITZADOR  de Lars Kepler
Una trucada a mitjanit des d’un hospital d’Estolcolm desperta el psiquiatre Erik Maria Bark. L’inspector Joona Linna li demana ajuda per tractar una criatura inconscient que ha patit un trauma. Confia que l’Erik aconseguirà comunicar-se amb el nen per mitjà de la hipnosi i espera descobrir qui ha assessinat brutalment els pares del nen i la seva germana petita. Però ja fa anys des de l’últim cop que l’Erik va practicar la hipnosi i va decidir no fer-ho mai més. Quan es deixa persuadir, s’obren les comportes per a una sèrie d’esdeveniments imprevisibles que el colpegen amb tota la força del passat. Lars Kepler forma part del conjunt d’autors suecs que ens els darrers temps han fet popular a nivell internacional el gènere negre, i principalment gràcies a la trilogia d’Stieg Larsson. Amb traducció de Maria Rosich Andreu, “L’hipnotitzador” és publica en el nostre país, en versió en català, per l’editorial Amsterdam Llibres amb un total de 255 pàgines.
QÜESTIÓ DE FE de Donna Leon
Què tenen a veure una senyora obsessionada per l’astrologia que es gasta els diners del negoci familiar amb l’assassinat d’un treballador dels jutjats de Venècia? Les vacances del comissario Brunetti s’interrompen per dirigir una investigació més enrevessada del que podia semblar al principi. Amb un cop d’efecte magistral, a Qüestió de fe Donna Leon construeix un nou cas per a Brunetti, on la burocràcia i la calor sufocant de l’estiu venecià marquen l’atmosfera d’una novel·la plena d’enganys i amb un final explosiu i inesborrable. Edicions 62 dins de la col.leccio El Balancí ho publica amb un total de 255 pàgines.
L’ESTIU DE L’ANGLÈS  de Carme Riera (Novetat llibre de butxaca)
Vostè parla anglès? Recorda quin mètode va seguir per aprendre’n? O potser no en sap i, malgrat intentar-ho, mai no ha passat d’I love you… Tant si en sap com si no, aquesta novel·la l’interessarà i se sentirà còmplice de Laura Prats, la seva protagonista, una agent immobiliària de Barcelona, cansada de comprovar com el seu desconeixement de l’anglès entrebanca la seva aspiració d’ascens professional. Carme Riera va explicar en una entrevista publicada en el setmanari El Temps, que va escriure aquesta novel.la en només quinze dies, durant la convalescència d’un gran mal d’esquena. Inclou dosis d’ironia, intriga i crítica social. I com que l’autora la va escriure patin mal d’esquena, traspúa una certa mala llet. De lectura recomanable per a tots els públics, la publica en format econòmic La Butxaca amb un total de 176 pàgines.

Font: llibres.cat
Article 231
Josep Maria Solé – “Vols llegir?” – Ràdio Nova