L’Editorial Planeta ha anunciat que el llibre de l’autora Najat el Hachmi, “L’últim patriarca”, guanyador del Premi Ramon Llull de novel.la 2008 ja té traducció anglesa. “The Last Patriarch”, ha estat publicada per l’editorial Serpent’s Tail, i ja ha començat a rebre les primeres crítiques de la premsa britànica. D’altra banda la pròpia autora ha estat guardonada aquests dies passats amb el Premi Ulysse a la primera novel.la en versió francesa per la mateix obra.
Les bases del Premi Ramon Llull inclouen la traducció del llibre guanyador al castellà (Planeta) i al francès (Acte Sud). Ara s’hi suma la llengua anglesa i, segons informa l’editorial, també es publicaran edicions a Alemanya (Wagenbach), Holanda (Orlando), Itàlia (Rizzoli), Portugal (Planeta Manuscrito), al món àrab (Tatany Book Services), Romania (Curtea veche) i Turquia (Sey Yayinlari).
Article 230
Josep Maria Solé – “Vols llegir?” – Ràdio Nova