El sector editorial és posa les piles i no vol patir els estralls que pateixen altres sectors culturals i de lleure, com per exemple el cinema i la música. Indústries sotmeses al pirateig dels seus productes. Per evitar aquesta situació, nou editorials, entre d’altres: Edicions 62, Planeta, Random House, Santillana, S/M, Roca Editorial, Wolters Kluwer, Anagrama i Salamanda, sumen esforços i han creat una plataforma que no vendrà directament llibres electrònics però que sí els posarà a disposició de les botigues on-line, perque l’usuari pugui comprar-los sota mesures anti-pirateig.
Libranda, el nom d’aquesta nova plataforma, començarà a funcionar el 15 de juliol amb uns 2.000 títols (novetats i de catàleg). A finals d’aquest any, la llista arribarà als 9.000 llibres. El preu el decidirà cada editorial, encara que hi ha dos aspectes comuns. Un de positiu i un altre de negatiu. El primer és que el preu serà sempre més baix que el del llibre tradicional (entre un 20% i un 30% més barat), i l’aspecte negatiu és que l’IVA no serà del 4% com el paper sinó del 18%.
Pàgina web oficial: Libranda
Article 238
Josep Maria Solé – “Vols llegir?” – Ràdio Nova