Jaume Cabré, autor de “Les veus del Pamano”, ha rebut aquest dilluns el Premi d’Honor de les Lletres Catalanes, en la 42a edició. L’acte va tenir lloc amb una gala al Palau de la Música amb una ambientació específica basada en les seves obra i la trajectòria. El guardó, dotat amb 30.000 euros i una escultura al·legòrica, li han atorgat dos mesos després de la seva proclamació. És la primera edició en què Òmnium Cultural, l’entitat que lliura els premis des del 1969, fa públic el nom del guardonat amb antelació a la cerimònia. En el discurs d’acceptació del premi, Cabré ha destacat que la literatura contribueix a la formació de la persona.
Jaume Cabré nascut a Barcelona el 1947, és llicenciat en Filologia Catalana per la Universitat de Barcelona, membre de la Secció Filològica de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC) i professor a la Universitat de Lleida. Durant molt de temps ha compaginat l’ensenyament amb l’escriptura de llibres de narracions com “Viatge d’hivern”, novel·les com “Les veus del Pamano”, “L’ombra de l’eunuc” i “Senyoria” i algunes obres audiovisuals.

D’altra banda segons informa el digital anoiadiari.cat, la sèrie de televisió  “Les veus del Pamano”, basada en l’obra original de Jaume Cabré, ha estat guardonata amb dos dels quatre premis a què optava en la secció ‘TV Films’ de la 16a edició del Shanghai TV Festival: el TV Film Golden Award i el Best Screenplay. Nominada també al TV Film Silver Award i al Best Director. Sèrie de dos capítols, és tracte d’una coproducció entre TVC, Diagonal TV i Mallerich Films Paco Poch (dirigida pel productor igualadí Paco Poch). “Les veus del Pamano” competia en aquest festival amb films d’Alemanya, la Gran Bretanya, Itàlia, Corea, els EUA, la Xina, el Japó i Polònia. La Televisió de Xangai va emetre els dos capítols de la minisèrie dimecres 9 i dijous 10 de juny a la nit, en horari prime time i en versió original catalana subtitulada al xinès.

Article 241
Josep Maria Solé – “Vols llegir?” – Ràdio Nova