El periodista Joan Barril ha estat guardonat amb el Premi Sant Joan que atorga l’entitat Caixa Sabadell i que està dotat amb 60.000 euros. El periodista i escriptor barceloní, ha guanyat el premi amb la novel.la “Les terres promeses”, una història d’intriga ambientada en la revolució cubana. El llibre sortirà a l’octubre i serà publicat per l’editorial 62. El treball de Joan Barril s’ha imposat a d’altres novel.les, com ara la de Jordi Tiñena, que ha quedat finalista en aquest guardó, el tercer més ben dotat de les lletres catalanes. 

Joan Barril actualment condueix el programa “El Cafè de la República” a Catalunya Ràdio, a partir de les 21 hores. També el programa literari de Barcelona Televisió, “Qwerty”. Com a periodista ha dirigit el setmanari El Món i ha estat columnista en diversos diaris, com El País, La Vanguardia i El Periódico de Catalunya, on actualment hi escriu un article diari. En el mitjà radiofònic també destaca el seu treball realitzat a COM Ràdio, on va realitza durant diverses temporades el programa “La R-pública”. A la televisió va ser present al Canal 33, on va presentar l’espai “L’Illa del Tresor”, junt amb Joan Ollé. 

Pel que fa el món editorial, Joan Barril també és fundador i editor de l’editorial Barril & Barral. Com a escriptor, ha publicat diferents novel.les com ara “Un submarí a les estovalles”, “Condició de pare” i “Parada obligatòria”, aquesta última guardonada amb el Premi Ramon Llull el 1998. També és autor de diversos reculls de contes: “Ens truquem i altres contes de diumenge”, “100 contes morals” o “201 contes corrents”.

Font: 3cat24.cat 
Article 243
Josep Maria Solé – “Vols llegir?” – Ràdio Nova