L’11è Premi Llibreter i el 39è Premi de Novel.la Catalana Joan Crexells, han coincidit en fer públic els noms dels seus respectius guanyadors per aquest 2010. D’aquesta manera el Premi Llibreter, que atorga el Gremi de Llibreters de Catalunya, ha recaigut en la novel·la ‘Maletes perdudes’ (Empúries) de Jordi Puntí, en la categoria de literatura catalana i ‘Olive Kitteridge’ (Edicions de 1984) d’Elisabeth Strout, traduïda per Ester Tallada, en la categoria de les altres literatures. És la primera vegada que aquest premi a obra publicada distingeix un autor original en català.
D’altra banda, El XXXIX Premi de novel·la catalana Joan Crexells ha estat per a ‘Els jugadors de Whist’ (Empúries) de Vicenç Pagès Jordà, que ha superat les obres de Francesc Serés, ‘Contes russos’ (Quaderns Crema), i de Pasqual Farràs, ‘El vigilant i les coses’ (Edicions de 1984). El guanyador es va fer conèixer  en la revetlla literària al jardí romàntic de l’Ateneu Barcelonès, l’entitat que convoca el premi.
Des del “Vols llegir?” felicitem als respectius guanyadors.
Article 248
Josep Maria Solé – “Vols llegir?” – Ràdio Nova