LA PISTA DE SORRA d’Andrea Camilleri
«Com el cavall d’en Perot, que camina molt i avança poc… » Al comissari Montalbano, li passa una cosa que no li havia passat mai: li vénen al cap refranys relacionats amb cavalls. És culpa del cas que té entre mans o més aviat es deu a l’agradable vetllada passada amb la Rachele? A més, l’ombra de la màfia es fa més present que mai… Després del trasbals de Foguerada d’agost, el policia més famós de Sicília encara troba forces per agafar les regnes d’algunes coses; gairebé de totes, menys, per variar, les de la seva relació sentimental. Aquest és un avançament de l’argument de la nova proposta literària d’Andrea Camilleri, editat en català per Edicions 62 Península dins de la col.lecció El Balancí, amb un total de 224 pàgines.Andrea Camilleri és un guionista, director teatral i televisiu, i novel·lista italià. Va néixer a Porto Empedocle (província d’Agrigent, Sicília) el 6 de setembre de 1925. Les obres de Camilleri són conegudes arreu del món i han estat traduïdes a més de vint llengües. Gaudeixen d’un bon predicament entre els lectors dels Països Catalans i han estat àmpliament publicades per Edicions 62 en traducció majoritàriament d’Anna Casassas i de Pau Vidal, el qual amb la seva novel·la Aigua bruta (Premi de Literatura Científica 2006) fa un homenatge a l’autor sicilià en la persona del protagonista, Miquel Camiller, jove lingüista esdevingut detectiu de cop i volta.
LLINATGE de Miquel Esteve Valldepérez
Llinatge és una aventura de passions i traïcions que encercla el llinatge Dip i esdevé una conjectura mítica de la mateixa natura humana. Els protagonistes d’aquesta novel·la són els dips, éssers sobrenaturals que formen part del llegendari català i que Joan Perucho va mitificar en Les històries naturals. En aquesta història, que transcorre a cavall de les ciutats de Barcelona i Roma, i s’atura en els paratges de Tivissa i Pratdip, Jaume Robinson, un periodista inexpert, viatja al cor de l’enigma acompanyat per una dona coneixedora dels secrets del tarot de Marsella. Una novel·la trepidant i carregada d’intriga i sensibilitat, en la qual fins la Mort s’alça del seu jaç invisible per prendre-hi part. “Llinatge” és publicat per Cossetània edicions amb un total de 288 pàgines. 
El seu autor, Miquel Esteve Valldepérez ha publicat les novel·lesHeydrich i les agents del saló Kitty (Cossetània Edicions, 2008 · XXV Premi de Narrativa Ribera d’Ebre) i El Baphomet i la taula esmaragda (Cossetània Edicions, 2009 · XX Premi de Narrativa Vila d’Ascó). Llicenciat en Ciències Econòmiques i Empresarials, compagina l’escriptura amb la gerència d’una empresa familiar agrícola i oleícola. Esperonat per la seva passió pel món humanístic, actualment cursa la llicenciatura d’Humanitats a la Universitat Oberta de Catalunya. 
Article 254
Josep Maria Solé – “Vols llegir?” – Ràdio Nova