Una vuitantena de municipis catalans ofereixen aquest estiu serveis de biblioteca a la platja o a la piscina. Un total de 79 municipis catalans ofereixen aquest estiu el servei de biblioteca a la platja, la piscina o fins i tot prop d'algun riu, com el Ter a Manlleu, o llac, com el de Puigcerdà. L'objectiu d'aquests serveis, coneguts com biblioplatges o bibliopiscines, és apropar els fons de les biblioteques públiques durant l'estiu als usuaris de platges i piscines.
 
 Dels 79 municipis amb biblioplatja o bibliopiscina, 37 són de les comarques de Barcelona; 17, de les de Girona; 12 de les de Lleida; 8, de les de Tarragona, i 5 de les Terres de l'Ebre. Aquests 79 serveis se sumen al que ofereixen les 336 biblioteques i 11 bibliobusos que hi ha a Catalunya i que l'any passat van rebre un total de 23.357.973 visites.
 
A la comarca de l’Anoia, el servei de bibliopiscina és realitzarà a la piscina de Vilanova del Camí, des del 5 de juny i fins el 31 d’agost, de dilluns a diumenge, des de les onze del matí i fins a les vuit del vespre. A Igualada, a la piscina del Molí Nou,  a partir de l’1 de juliol i fins el 13 d’agost, de dilluns a divendres amb horari de mati de 12 a 14 hores i a la tarda de 16 a 18 hores. 
 
D’altra banda per saber la resta de  municipis que disposen d'aquest servei, la seva localització exacta i els horaris d'atenció al públic es poden consultar al portal de les biblioteques públiques de Catalunya http://biblioteques.gencat.cat.

Font: Biblioteques Públiques de Catalunya 
Article 255
Josep Maria Solé - "Vols llegir?" - Ràdio Nova