LA DONA DE VERD d’Arnaldur Indridason
La troballa d’una costella humana condueix al descobriment d’un cadàver enterrat al solar d’un edifici en construcció als afores de Reykjavík. L’inspector Erlendur Sveinsson, un home torturat pel passat i una mica fatigat del present, ha d’esperar que els arqueòlegs analitzin a qui corresponen els ossos, que sembla que han estat ocults al solar durant dècades. Però Erlendur no té prou paciència i, amb l’ajut dels seus dos companys, inicia una reconstrucció de com era el lloc de la troballa en el passat, en plena Segona Guerra Mundial, qui hi vivia i quines van ser les seves històries. Així descobrirà una veritat encara més aterradora: l’«assassinat d’ànimes». Proposta literària del gènere negre editada per Magrana Edicions. Traducció de Maria Llopis Freixes.
BENVINGUT AL MÓN REAL de Sandro Rosell
Benvingut al món real no sols és un llibre en què es parla de futbol i de negocis, o en què s’expliquen interessants i divertides històries i anècdotes sobre la vida empresarial i esportiva. Sandro no desaprofita l’ocasió per exposar-hi tot allò que creu que l’ha ajudat a afrontar un món que ha patit en pocs anys una transformació comparable a la que va representar la revolució industrial. Seguint el fil de la seva experiència vital i professional, ens parla de somnis i d’il·lusions perdudes. Reflexiona sobre la importància del treball en equip, però sense obviar els riscos a què es veu sotmès en un entorn laboral tan complex com el nostre. Aposta perquè ens enfrontem sempre amb la realitat, confiant en nosaltres mateixos, amb la seguretat que ningú no és carn de canó de la mateixa manera que ningú no allarga la mà i troba un trèvol de quatre fulles. Sandro Rosell va néixer a Barcelona el 6 de març de 1964. De petit va anar al parvulari Tagore, després a l’Escola Costa i Llobera i, finalment, als Escolapis i les Teresianas. És llicenciat en ciències empresarials i MBA per ESADE. Va iniciar la seva vida professional al departament d’exportació de Myrurgia. Després es va incorporar al departament de màrqueting internacional del COOB 92. Quan es van acabar els jocs, va continuar la vida professional a l’empresa de màrqueting esportiu ISL. Mentre treballava a ISL, se li va presentar l’oportunitat de treballar a la multinacional de roba esportiva Nike. Durant aquesta etapa, va desenvolupar la seva activitat primer a Espanya i després al Brasil. Un cop acabat el mundial de futbol, va decidir abandonar la multinacional per crear la seva pròpia empresa de màrqueting esportiu BSM. 
De nou a Barcelona, va sentir arribat el moment de fer realitat un somni que el persegueix des de la infància i que ha compartit al llarg de la vida amb la família i els amics: un Barça guanyador. En vèncer a les eleccions la candidatura de la qual formava part, Sandro Rosell es va convertir en vicepresident esportiu del F.C. Barcelona. Durant els dos anys en què es va mantenir en el càrrec, va treballar en la construcció de l’actual equip blaugrana. El 2005 va dimitir. En aquest 2010 i un cop finalitzat el període de presidència de Joan Laporta de l’entitat blau-grana, Sandro Rosell va resultar guanyador de les eleccions celebrades el passat mes juny i proclamat nou president del Futbol Club de Barcelona. Un somni fet realitat. El llibre que us presentem va ser publicat per primer cop el 2006. Se’n van vendre en el seu moment uns 80.000 exemplars. Ara i arrel de la consecució de ser la màxim mandatari del Futbol Club Barcelona, s’ha reeditat de nou. Llibre publicat per Columna Edicions. 
Article: 253
Josep Maria Solé – “Vols llegir?” – Ràdio Nova