SOTA LA PELL de Llorenç Capdevila
Gènere negre per la nova proposta literària de l’autor Llorenç Capdevila. Una introspecció psicològica que està inspirada en un cas real: l’any 2005, a l’Eix Transversal, va ser trobada morta una prostituta -encara avui no identificada-, amb un peculiar tatuatge eròtic. Casualment, o no, el dibuix coincidia amb el cadàver d’un home assassinat a Darnius un parell d’anys enrere. A partir d’aquí, la novel.lla desplega simultàniament dues històries: la de Pau Perellós, un escriptor que acaba de ser abandonat per la dona, i la de Paula Galkiewich, una prostituta polonesa que coneix a peu de carretera. La desaparició de Paula portarà el Pau a recórrer els baixos fons, en un viatge a l’infern que l’ajudarà a superar la seva crisi creativa i sentimental. Amb un total de 200 pàgines, aquesta novetat pertany a la col.lecció A tot vent de l’editorial Proa. 
PARAULES QUE CUREN d’Àlex Rovira
Aquest autor recopila en aquesta novetat editorial, publicada per Plataforma, les cites i idees que l’han seduït com a lector, una selecció d’impressions que demostren experiència i riquesa vital.  Estem davant d´un text lluminós. Una gran selecció de frases que han configurat la vida de l`Àlex Rovira, que transmeten el seus pensaments i el seus sentiments, fent evident la textura del que és humà. Aquí se´ns presenten paraules de saviesa, de bellesa i d´humanitat. retalls de grans textos, ben escollits i, sobre tot, magistralment organizats. En aquesta lectura se´ns ofereix un mosaic comprensíble de perles de saviesa que ens desxifren el món. Com en totes les grans coses, le págines es troben comptades i ajustades amb una senzillesa i una naturalitat sorprenents.
El dia en que a les escoles s´utilitzi el llibre d´Àlex Rovira per ensenyar l´assegnatura de VIURE, el món començarà a canviar de debó. Si el futur és una cosa de la imaginació, perque el que tenim sempre entre les mans és estrictament el present, publicar aquest llibre és, en cert sentitk, donar un primer pas per a canviar les coses.
Les seves pinzellades inicials a cada capítol són com la batuta del director d´orquesta (Fellini ja ens va ensenyar que sense director, per bons que seiguin els músics, ´l´orquestra no funciona). Comença el concert. Feliç lectura.
Article: 257
Josep Maria Solé – “Vols llegir?” – Ràdio Nova