L’escriptor britànic Ken Follett publicarà el proper 28 de setembre una nova novel.la, “Fall of Giants” (La caiguda dels gegants), la primera entrega d’una trilogia anomenada “Century”.
L’escriptor ha anunciat en la seva pàgina web aquest llançament, que inclourà Espanya i els països d’Amèrica Llatina, on serà publicada per Random House Mondadori. En aquest primer volum, Follett compte les vicissituds de cinc famílies interrelacionades-una nord-americana, una altra russa, una altra alemanya, una altra anglesa i l’última, gal.lesa-en els convulsos moments de la Primera Guerra Mundial i de la Revolució Russa.
En el segon llibre de la trilogia, la publicació està prevista per al 2012, els protagonistes seran els fills dels personatges de “La caiguda dels gegants” i s’aturarà en les seves vides en el moment de la Gran Depressió i la Segona Guerra Mundial.  EL 2014 es veurà al final de la saga, amb els avatars de les següents generacions durant la guerra freda, fins a finals del segle XX. 
D’altra banda aquests dies s’ha estrenat als Estats Units, la versió feta per a la televisió del  best-seller més popular de Ken Follet:  “Els pilars de la Terra”. Informació recollida en aquest mateix bloc. La superproducció televisiva està composta per vuit capítols d’una hora de durada cada un, i està produida per Scott Free en col.laboració amb la productora alemanya Tandemm Productions. Malgrat l’interès que ha despertat en tot el món aquesta versió del llibre original, l’estrena ha tingut una audiència menor de l’esperada. A l’Estat Espanyol està prevista la seva estrena el proper mes de setembre en el canal Cuatro.
Article 258
Josep Maria Solé – “Vols llegir?” – Ràdio Nova