Agost s’acaba i setembre està a punt d’entrar. O sigui, que s’acaba l’estiu i la tardor ja està preparada per rebre les novetats editorials, que durant molt de temps han estat escrivint els autors que seran notícia aquesta tardor, un cop que les seves creacions arribin a les principals prestatgeries de les llibreries del país. També en els punts de venda i distribució a través de la xarxa. Malgrat la crisi, les ganes de llegir no s’acaben, i els que son lectors de veritat posaran fil a l’agulla per comprar aquestes novetats. El bloc “Vols llegir?” us oferirà una sèrie de capítols amb les novetats per aquests propers mesos i que destacaran, de ben segur, en el rànquing dels llibres més venuts. De pas, també seran presentades en el primer programa de ràdio del “Vols llegir?”, a la sintonia de Ràdio Nova, l’emissora municipal de Vilanova del Camí (Anoia), previst el seu retorn a finals del mes de setembre.
Umberto Eco, Ken Follet, Valerio Massimo Manfredi, John Le Carré, Anne Rice, Henning Mankell son alguns del noms que destacaran aquestes properes setmanes. Son i seran el supervendes. Novembre veurà la llum el nou argument literari d’Umberto Eco, El cementerio de Praga, editat per Lumen.  Una novel.la ambientada al segle XIX, que barrejarà el concepte històric amb el fulletí. Per la seva part, el creador del clàssic Els pilars de la Terra, Ken Follet, es concentra en el segle XX a través de cinc famílies. Serà una trilogia. La primera titulada La caiguda dels gegants. Novetat editorial editada per Rosa del Vents en català i Plaza & Janés en castellà. Per cert, aquest mes de setembre el canal de televisió Cuatro estrenarà al nostre país la versió televisiva de Els pilars de la Terra, estrenada als Estats Units aquest mes d’agost. Una estrena de la qual us hem informat aquest estiu en aquest bloc. 
Més novetats. La novel.la històrica tindrà un màxim exponent amb Valerio Massimo Manfredi amb La tumba de Alejandro, que publicarà Grijalbo. Un altre gènere destacable, el thriller d’espies, tindrà el seu espai a les prestatgeries amb el més nou d’un clàssic com és John Le Carré. Ho farà amb Un traïdor com els nostres. En català ho publicarà Edicions 62, i en castellà Plaza & Janés. 
Anne Rice i Elisabeth Kostova posen fi als arguments vampírics, per ara, incorporant nous relats de gèneres diversos. De la primera, Anne Rice, fa un canvi: vampirs per àngels amb La hora del ángel, que editarà Ediciones B, i de la segona autora, ho canvia per l’art a Els lladres del cigne, amb les respectives edicions en català i castellà, presentades per Edicions 62 i Umbriel. 
En el proper lliurament d’aquesta sèrie amb els avançaments dels nous llibres per la temporada, farem un repàs als autors del nostre país. 
Article 266
Josep Maria Solé – “Vols llegir?” – Ràdio Nova