El primer lliurament d’aquesta sèrie d’articles dedicats a repassar les novetats editorials per aquest darrer tram de l’any, va ser redactat just en el final del mes d’agost. En el mateix varem fer un repàs als grans noms de l’escena literària internacional, que ja tenen llesta la seva particular història, per ser llegida per milers i milers de lectors d’arreu del món. 

En aquest nou article, i ja som a setembre, volem fer-vos cinc cèntims sobre  les novetats dels autors catalans. Abans i aquesta també és una novetat, és la data de l’inici de les emissions de la sisena temporada del programa de ràdio del “Vols llegir?”, a la sintonia de l’emissora municipal de Vilanova del Camí, Ràdio Nova. El dilluns dia 27 de setembre posarem de nou en antena, amb el mateix horari de sempre, els dilluns de vuit a nou del vespre, la primera emissió d’aquest retorn. 
Novetats en català
El que de debò retorna a l’escena literària és Sergi Pàmies. Desprès del seu darrer llibre, èxit de vendes titulat: Si menges una llimona sense fer ganyotes editat fa tres temporades, ara publica La bicicleta estàtica, un conjunt d’episodis autobiogràfics en format de conte. Una selecció de 19 textos que converteixen en ficció episodis de la seva vida. Una novetat publicada per Quaderns Crema. 
El Mosso d’esquadra i ara també escriptor, Marc Pastor aparca la novel.la negra per donar relleu a una història de ciència ficció ambientada en una ciutat de Barcelona envaïda per eucaliptus. L’any de la plaga, és el títol escollit per aquest autor. Publica La Magrana en català i RBA en castellà.
L’escriptor i periodista Joan Barril s’apunta també per publicar nova proposta per ser llegida. Barril recorda la revolució cubana a les pàgines de Les terres promeses, Premi Sant Joan i que publicarà Edicions 62.
Autors de l’Anoia
Pel que fa els autors més propers, tres anoiencs tenen previst publica en aquests propers mesos i abans que finalitzi l’any, les seves noves propostes. Teresa Roig, autora d’èxits com L’herència de Horst i Pa amb xocolata, te previst publicar una nova novel.la amb títol definitiu: El primer dia de les nostres vides. Una ciutat, dos estranys, un mateix sentiment…, seran els trets que definiran aquest nou relat. 
El periodista, escriptor i també normalitzador lingüístic, Pep Elias, publicarà abans del final d’aquest 2010, Olor de gas. Relat guanyador del darrer Premi de Novel.la Breu Ciutat de Mollerussa, en la seva vint-i-desena edició.
I Finalment, l’escriptora i actual regidora de Cultura i Festes de l’Ajuntament d’Igualada, Maria Enrich  te previst publicar a finals d’aquest any un nou llibre, adreçat de nou al públic juvenil, la seva especialitat.  A les pàgines d’aquest nou projecte literari, parlarà de com dues noies de caràcters totalment oposats acaben superant les diferències i establint una especial amistat. Columna Jove serà l’editorial que publicarà aquesta nova narració. Precisament aquest estiu, Maria Enrich ha publicat un nou llibre, Darrere el pèndol, publicat per l’editorial Cruïlla, dins de la col.lecció Vaixell de Vapor. Maria Enrich serà una de les primeres convidades a ser  entrevistades en la nova temporada radiofònica del “Vols llegir?”.
Article 267
Josep Maria Solé – “Vols llegir?” – Ràdio Nova