Cal agafar el nostre dietari per apuntar una data important, el 3 d’octubre, i també un lloc: Bellprat. En aquest municipi situat a la comarca de l’Anoia, és celebrarà en aquesta data una nova jornada on el llibre serà el protagonista. A l’estil d’altres pobles d’Europa que barregen la ruralitat d’un municipi agrícola i ramader amb activitats i negocis culturals amb el món del llibre de vell com a reclam. Així, Bellprat es convertirà un any més, en la primera Vila del llibre de Catalunya.
Per tercer any consecutiu, l’activitat central d’aquesta celebració serà la venda de llibres de vell, amb presència d’un gran nombre d’expositors. Destaca també la participació d’escriptors de prestigi que presentaran els seus llibres i realitzaran diverses xerrades. Serà el cas, per exemple de Víctor Alexandre amb el seu llibre “Una història inmoral”. Margarida Casacuberta, presentarà “Plometes, el petit dakota”, dotze relats que fan reflexionar sobre els valors de la vida en el context d’un poblat indígena al Canadà. D’altra banda, l’historiador i periodista de la revista Sapiens, Jordi Mata, presentarà el seu llibre “Emmordassats i complaguts”, i amb Ignasi P. Ferré, periodista i director de cinema, parlaran d’allò que ens han explicat de la història de Catalunya. Gemma Lienas, reconeguda escriptora d’un gran nombre d’obres literàries d’èxit, parlarà d’un dels seus personatges més coneguts, la Carlota, tot fent la presentació del seu llibre “El diari groc de la Carlota”. Finalment, l’entranyable dibuixant i ninotaire catalana, Pilarín Bayés, també formarà part d’aquest programa de presentacions de llibres. Bayés explicarà el procés de creació d’una il.lustració. 
A banda d’aquestes presentacions i xerrades, a la  Vila del llibre de Bellprat hi haurà mostres d’artesania en paper, exposicions com la de Salvador Collell i José Joaquin Beem. Activitats per als més joves amb tallers de manualitats i contes, a càrrec d’Oliva Molina, i visites als animals de la granja-escola Can Casellas. És previst realitzar també un taller d’amulets indis, i un espectacle infantil, titulat “Amb un parell de colors”. Un muntatge teatral realitzat per Rosa Turbau i Laia Pineda.
Hi haurà també espai per la música i el ball, amb la “Moguda de música Swing”. Una trobada de ballarins de Swing de Catalunya, convocats per l’Escola de Ball de Barcelona “Swingmaníacs”, amb la participació de músics en directe. Es celebrarà un concert de poesía d’Ausiàs Marc i Joan Maragall, a càrrec dels cantants Josep Meseguer i Núria Pradas, amb presentació del llibre-homenatge a la figura d’Ausiàs Marc, per part de l’editora Maria Lluïsa Pazos.
Aquesta Vila del llibre de Bellprat 2010 està patrocinada per l’Ajuntament d’aquest municipi, el Consell Comarcal de l’Anoia i Caixa Penedès-Obra Social. 
En el primer programa del “Vols llegir?” d’aquest nova temporada, la sisena, que s’emetrà per Ràdio Nova-Vilanova del Camí el dilluns dia 27 de setembre, serà entrevistat Enric Bono,  president de l’Associació Amics de Bellprat, entitat organitzadora d’aquesta Vila del llibre. 
En aquest article us oferim l’enllaç directe a la seva pàgina web i també la seva presència al Facebook, la red social més extensa del món.
Article 275
Josep Maria Solé – “Vols llegir?” – Ràdio Nova