Dit i fet. Aquest dilluns dia 27 de setembre de 2010 ens hem estrenat de nou. Bé, més que estrenar-nos, hem fet el retorn. Passats uns minuts de les vuit del vespre, després del butlletí horari, el pilot vermell s’ha encès i les primeres paraules han començat a fer el seu camí. Nova temporada a la ràdio, la sisena. Sis anys !! Els llibres, els protagonistes. Quina heroïcitat. Amb els temps que corren. Sembla que tot s’ho ha de menjar, però el llibre resisteix. Malgrat que el e-book o llibre electrònic s’ha de menjar el peix gros…, o petit. En resum, aquest dilluns hem tornat de nou a la sintonia de Ràdio Nova de Vilanova del Camí. La nostra casa. La nostra llibreria virtual radiofònica. I a més, en rigorós directe. “…Perdoni, que vol “en directe”? És què abans ho feien gravat?”. Bé, no li negaré del tot. Però no es preocupi, estimat oient, som reals com la vida mateixa !!!
En fi, en aquest primer programa la prestatgeria s’ha omplert de novetats per aquest darrer trimestre de l’any. En fem el repàs. Els supervendes, les novetats en català i també el que publicaran properament diversos autors anoiencs. Amb més detall, dues novetats editorials: “Veus de la nova narrativa catalana” de Lolita Bosch, i “Come, reza, ama” de l’escriptora nord-americana Elisabeth Gilbert. Obra literària portada al cinema i protagonitzada per Julia Roberts i Javier Bardem. Proposa pel cap de setmana. Visitar Bellprat, municipi de la comarca de l’Anoia, que aquest 3 d’octubre celebra la tercera edició de la Vila del llibre, a l’estil d’altres pobles de la xarxa Book Town de diferents països d’Europa. Entrevistem a Enric Bono Sandiumenge, president de l’Associació “Amics de Bellprat”, entitat organitzadora. Més actualitat i més agenda amb els clubs de lectura previstos pel proper mes d’octubre a la Biblioteca de Vilanova del Camí i la Biblioteca Central d’Igualada, Valoració de la 28ena. Setmana del llibre en català, celebrada arreu de Catalunya. I finalment, cop d’ull al rànquing dels llibres més venuts en les darreres setmanes. 
A més, diversos tocs de bona música. En aquesta edició, un disc-compacte editat l’any 2003. Un recull de cançons, les més destacades de la trajectòria d’una de les veus més influents del country nord-americà: Dolly Parton. Diverses veus van enregistrar cançons d’èxit, com per exemple: Alison Kraus, Shelby Lynne, Shania Twain, la Union Station, entre d’altres. Una selecció i cd, recomanable per ser escoltat. I durant l’emissió del programa ho hem fet. 
Ho vols fer tu també? És ben senzill, clica el podcast d’aquest primer programa en aquest mateix bloc i escoltar aquest primer lliurament de la sisena temporada del “Vols llegir?”. 
Article 278
Josep Maria Solé – “Vols llegir?” – Ràdio Nova