Pot semblar un argument de misteri, però no és el cas. La notícia ja és al carrer. L’edició en català del primer lliurament de la nova trilogia de l’escriptor britànic Ken Follet, titulat “La caiguda dels gegants”, sortirà al mercat més tard que la resta de les edicions mundials, tant en l’edició impresa com la digital, prevista per aquest dimarts 28 de setembre. El motiu: els 30.000 exemplars ja impresos, s’han hagut de retirar per un error: hi falten els dos darrers capítols. Així doncs, l’edició en català del que ja és pot considerar el supervendes de la temporada, arribarà a les prestatgeries de les llibreries catalanes d’aquí a quinze dies. 
Ken Follet inicia el relat d’aquesta trilogia ambientat en el segle XX i titulat “The Century” amb aquest primer lliurament: “La caiguda dels gegants”, emmarcat en la Primera Guerra Mundial. Una ambientació èpica i el drama humà, es barregen amb un conjunts de destins entrellaçats de tres generacions de cinc famílies al llarg del segle passat. La segona part s’ambientarà en la Segona Guerra Mundial i la tercera, en la guerra freda. Segons la seva agent literària i els seus editors estrangers, aquest primer volum és el millor llibre de l’autor, que fins el moment ha escrit 26 novel.les, entre les quals hi ha el Best-Seller “Els pilars de la Terra” i la seva continuació, “Un món sense fi”, i que han convertit a l’escriptor britànic en un autèntic fenomen.
Article 279
Josep Maria Solé – “Vols llegir?” – Ràdio Nova