La Real Academia Española (RAE) i el canal de vídeos Youtube han presentat la primera lectura global d’El Quijote a la xarxa, que comptarà amb la participació de 2.149 internautes de tot el món per promoure la llengua de Cervantes més enllà de les nostres fronteres. Una informació publicada a l’edició digital de El Periódico de Catalunya. 

Aquesta iniciativa comptarà amb la participació de 2.149 internautes que llegiran fragments d’El Quijote per recrear, en vídeo, la lectura completa d’aquesta obra, amb els únics requisits que la locució es faci en espanyol i respecti el contingut de la novel·la.
El projecte, que ja s’ha posat en marxa, s’acabarà en el moment en què els usuaris de Youtube completin la lectura, encara que, si els internautes trien una forma d’expressió diferent de la locució, hauran d’incloure subtítols en espanyol fidels a la novel·la.
Des de la seva fundació, la RAE ha publicat cinc edicions especials d’El Quijote (1780, 1782, 1787, 1819 i 2004). L’edició escollida per a aquesta lectura universal, preparada per l’acadèmic Francisco Rico, va servir per commemorar el quart centenari de l’obra el 2005.
Article 281 – Josep Maria Solé “Vols llegir?” – Ràdio Nova