En veure el titular d’aquest nou lliurament de la sèrie amb les novetats editorials, on apareixen els noms de Belén Esteban i Felipe González, pot cridar l’atenció i tot seguit pensar, quina mena de relació hi ha entre ells. Estimats internautes, tranquils. No els uneix  res de res. L’únic, que son protagonistes de dues respectives novetats editorials. Per un costat, Belén Esteban és motiu d’anàlisi en l’assaig que realitza el periodista i crític cultural d’origen argentí, Miguel Roig. L’altra proposta, la protagonitza el propi autor, l’ex president del Govern Felipe González, que a les pàgines del seu llibre, presenta una visió personal del vell continent, Europa. BELÉN ESTEBAN Y LA FÁBRICA DE PORCELANA. LAS MÚLTIPLES VIDAS DE UN PERSONAJE EN LA HIPERREALIDAD de Miguel Roig

Encara avui, malgrat el protagonisme de la xarxa, la televisió continua sent el mitjà de comunicació dominant. Des de la seva privilegiada posició en el saló, mostra una part del món i els seus personatges. En aquest espai mediàtic creat, Belén Esteban és, ara per ara, un valor segur capaç d’elevar els índexs d’audiència. Com una nina russa i davant les càmeres, Belén és mare, veïna, mestressa de casa, alumna de ball, ciutadana desencantada. Aquests perfils són coneguts pel públic que segueix, en directe, el seu esdevenir quotidià. Però Belén Esteban no és artista, ni periodista, ni actriu, ni res que justifiqui la seva presència. És algú que viu, in live, la seva pròpia experiència vital, activitat que li permet-com observa Miquel Roig amb agudesa-travessar aquesta època en la qual, a velocitat de zàping, hem passat de les certeses i el treball segur a la flexibilització laboral i el malestar perenne. 
El propi autor d’aquest anàlisi d’aquest fenomen televisiu, dona més definicions: “Madame Bovary llegia fulletons i es donava de cara contra el món en intentar portar aquests personatges a la realitat; Belén Esteban no copia a ningú: s’ha inventat un que irromp com un elefant en una fàbrica de porcel.lana i arrasa amb tot sense fre. En resum, aquest assaig de Miguel Roig, afirma que la copresentadora de “Sálvame”, protagonitza un videoclip emocional i infinit. Un culebró en directe que ja fa més de deu anys que dura. Insuperable. Quin país!
Aquesta novetats editorial és presentada per l’editorial Península, dins de la seva col.lecció Atalaya Pequeño. El volum disposa d’un total de 144 pàgines.
MI IDEA DE EUROPA de Felipe González
Què és Europa? Què volem que sigui Europa? Cap a on han d’encaminar les seves institucions i els seus ciutadans per tenir una bona posició en un món globalitzat i canviant? El vell continent, la Unió Europea, s’enfronta en aquests moments d’incertesa i crisi, a una sèrie de reptes, la bona o mala resolució marcaran el seu futur: la consolidació d’un lideratge fort i el funcionamen eficaç i amb poder real de les institucions, la cohesió interna de la ciutadania i la integració dels immigrants, la seguretat interior i el desenvolupament de l’acció comuna en l’escenari internacional per a la resolució de conflictes, la relació amb altres regions com Amèrica Llatina o els països de l’àrea mediterrània, la resposta als reptes futurs com el proveÏment energètic, el desenvolupament tecnològic, la política educativa, l’equilibri entre el desenvolupament econòmic, social i cultural. Europa està en crisi i necessita la gosadia de l’esperança, el pragmatisme de les idees per abordar un futur prometedor. 
Europeista convençut i protagonista de la construcció europea, Felipe González, reflexiona en aquest llibre, editat per RBA Libros,  amb agudesa, fugint dels clixés i sense eludir la polèmica, sobre el passat, el present i el futur d’aquest somni encara per culminar, anomenat Europa. 
Article 287 – Josep Maria Solé – “Vols llegir?” – Ràdio Nova