BÈSTIES I BESTIOLES de Celdoni Fonoll
Els peixos de riu, els amfibis, els rèptils, els insectes i moltes més “Bèsties i bestioles”, fins a un total de 56 espècies. Totes elles són les protagonistes del nou llibre de versos del calafí Celdoni Fonoll, cantant, recitador, poeta i músic. Aquesta nova aportació literària és editada per Cossetània Edicions, amb un total de 208 pàgines i 116 il.lustracions. 
Aquest és el novè llibre de Celdoni Fonoll de versos sobre la natura. Inclou cinquanta-sis espècies ordenades per grups: mol·luscs, aràcnids, crustacis, insectes, peixos d’aigua dolça, amfibis i rèptils. A més dels versos, el llibre conté, com els altres llibres naturalistes del mateix autor, fotografies de totes les espècies versificades, fetes per Jaume Sañé; dues partitures de cançons transcrites per Isaac Fonoll; un annex amb les “Característiques biològiques” de les espècies, obra del biòleg Albert Ruhí, i la “Cultura popular i literatura” feta, com sempre, per Celdoni Fonoll. Tanca el volum una cançó epíleg de Lloll Bertran sobre “La truita” de Schubert. 
De nou, Fonoll ens ofereix amb aquest llibre una bona eina per conèixer i estimar la natura, la llengua, i una colla de bèsties i bestioles dels Països Catalans: de la tortuga babaua a la cuca de llum, passant pel cargol bover, l’escorpí groc, la salamandra, el llangardaix, l’anguila, el cranc de riu, la papallona rei, el tòtil, la libèl·lula…
Article 289 – Josep Maria Solé – “Vols llegir?” – Ràdio Nova