Encetem aquesta secció dins del bloc literari del “Vols llegir?”, per fer un seguiment dels articles més consultats durant la setmana, el que volem anomenar: l’observatori del “Vols llegir?”.
Del del passat diumenge dia 10 fins el dia d’avui, també diumenge dia 17 d’octubre, moment que redactem aquestes línies, l’article més consultat ha estat en primer lloc, el capítol 38 de “Els lectors que si estimen els llibres”, l’espai on presentem les novetats editorials. En aquest article fem referència a la tercera proposta literària de l’autora igualadina Teresa Roig, amb la seva nova novel.la “El primer dia de les nostres vides”, publicat per l’editorial Proa. El llibre ha sortit a la venda aquest passat divendres dia 15 d’octubre. Teresa Roig va ser entrevistada en el nostre programa de ràdio i en aquest article podeu escoltar aquesta intervenció. Entre d’altres comentaris, Roig ens fa cinc cèntims sobre l’argument d’aquesta novel.la, també que esta a punt d’enllestir una nova trama literària amb previsió de ser publicada pel Sant Jordi del 2011, i que no mostra massa interès pel llibre electrònic. Des del seu parer, respecte a les persones que fan us d’aquest nou format de lectura, però Teresa Roig prefereix el format tradicional.
Segon article d’interès dels nostres seguidors internautes, l’article avançament del lliurament del Premi Planeta 2010 i tot seguit el resultat. Actualització “penjada” en el bloc dissabte dia 16 a primera hora del matí. Eduardo Mendoza, autor de conegudes novel.les com “La ciudad de los prodigios” o “La verdad sobre el caso Savolta”, ha estat proclamat guanyador del Planeta 2010, dotat amb més de 601,000 euros de premi, un dels més ben dotats econòmicament de tot el món. L’escriptor barceloní ha guanyat amb l’original titulat “Riña de gatos, Madrid 1936”, ambientada en l’Espanya de les setmanes prèvies a la Guerra Civil.
La celebració el primer diumenge d’aquest mes d’octubre de la primera Vila del Llibre de Catalunya, al municipi de Bellprat, amb la crònica feta el mateix dia de celebrar-se la festa amb un recull fotogràfic, ha estat un dels temes estrella d’aquest més. L’article més vist i consultat. I aquesta setmana s’ha matingut entre els cinc primers de la classificació.
I finalment, el cinquè article més visitat aquests darrers dies ha estat el capítol 37 de la secció que presenta les novetats editorials del bloc del “Vols llegir?”. Dos nous llibres a destacar. El primer coincideix amb el tema estrella d’aquests dies a la premsa, i principalment a les televisions que tracten el tema del “Cor”. Bé, potser no tant del cor, sino d’altres parts del cos. Ja ens entenem, oi?. Bromes a part. Belén Estaban està a l’ull de l’huracà de tots els comentaris i xafarderies d’aquest país. Miguel Roig ha publicat un assaig amb una anàlisis sobre la figura d’aquest fenomen televisiu, que està protagonitzant un culebró “en viu i en directe”. Tot aixó en el llibre titulat: “Belén Esteban y la fábrica de porcelana. Las múltiples vidas de un personaje en la hiperrealidad”, publicat per l’editorial Península.
I l’altra novetat inclosa en aquest “Els lectors que si estimen els llibres”, té un caire ben diferent. L’ex president del govern espanyol, Felipe González, publica: “Mi idea de Europa”. Reflexiona en aquest llibre, amb agudesa, fugint del clixés i sense eludir la polèmica, sobre el passat, present i futur d’aquest somni encara per culminar, anomenat Europa.
Nota: aquest article inclou l’enllaç directe a cadascun del temes presentats durant aquesta setmana en aquet bloc. 
Article 293 – Josep Maria Solé – “Vols llegir?” – Ràdio Nova