ELOGI DE LA PASSIÓ PURA de Sebastià Serrano
Guanyadora del Premi Ramon Llull de 1990 i inexplicablement introbable durant més d’un decenni, Elogi de la passió pura és una novel·la avançada al seu temps, on la comunicació, la creativitat i les emocions es fonen en una història al voltant d’un esportista d’elit.
 
La tensió de la final de la Copa d’Europa d’Atletisme a Amsterdam, l’entrenament, penjant d’un fil, per als Jocs Olímpics de Moscou, l’inici a flor de pell i ple de descobertes de les relacions amb la Rosa o l’orgull il·lusionat per la publicació del primer llibre, són experiències que el protagonista, un atleta retirat de la competició, fa passar pel sedàs de la seva memòria. Un atleta que també es deu a l’arquitectura i la poesia, en la cruïlla de tres disciplines regides pel domini de l’espai i el temps, i a qui un daltabaix personal porta a cercar l’equilibri de la mà d’una dona especial i serena, la Sàlvia, d’un món totalment aliè al seu.
Editat per Amsterdam Llibres amb un total de 168 pàgines. 
 
Sebastià Serrano (Bellvís, Pla d’Urgell, 1944) és catedràtic de lingüística a la Universitat de Barcelona, on imparteix classes de Teoria de la Comunicació i Lingüística. Ha fet conferències i cursos a moltes universitats, entre d’altres, a Amsterdam, Madrid, Lió, Roma, París, Salamanca, Buenos Aires, Mèxic o Estocolm. Ha obtingut premis com l’Anagrama, el Joan Fuster, el Ramon Llull o la Creu de Sant Jordi.
Altres títol publicats per Sebastià Serrano: El regal de la comunicació, L’instint de la seducció, Els secrets de la felicitat, La festa dels sentits.
Article 298 – Josep Maria Solé – “Vols llegir?” – Ràdio Nova