L’escriptora, i també actriu, de Reus Coia Valls ha guanyat el XIV Premi Néstor Luján de Novel·la Històrica que convoca l’Editorial Columna. Ho ha fet amb “La princesa de Jade”, un relat d’aventures en el qual una expedició viatja a la Xina l’any 551 “per descobrir el secret més ben guardat d’Orient”. En la novel·la, escrita en català i que aquest dijous arriba a les llibreries, tres dones de diferents orígens, cultures i religions marcaran el destí dels expedicionaris.

Coia Valls, que ja té publicada l’obra de literatura infantil “Marea de lletres”, ha explicat fa uns anys va quedar fascinada amb la lectura de “Seda”, d’Alessandro Baricco, i amb altres textos del mateix Marco Polo sobre les rutes de la seda. A partir d’aquí, es va documentar sobre el tema i va intentar reconstruir, “La princesa de Jade”, una ficció en el marc d’un context històric verídic.
Article 299 – Josep Maria Solé – “Vols llegir?” – Ràdio Nova