Avançament editorial


OLOR DE GAS de Pep Elias

L’escriptor, periodista i normalitzador lingüístic, Pep Elias, nascut a Igualada, va ser el guanyador de la 22ena. edició del Premi de Novel.la Breu “Ciutat de Mollerussa”, amb l’obra titulada “Olor de gas”. El premi va ser concedit el passat mes d’abril. L’editorial encarregada de la seva publicació, Pagès Editors, ja ha incorporat en la seva pàgina web aquesta novetat editorial, i que estarà present a les llibreries a mitjans del proper mes de desembre. Per tant, “Olor de gas” ja té format, volum, coberta i sobretot, contingut. 

Olor de gas té com a protagonista a l’Adam,  un home feliç que comet l’error de creure que tot el que té durarà per sempre. En el moment més inesperat, però, tot se li’n va en orris i, amb la sensació que la vida l’ha estafat, decideix començar de nou tan lluny com sigui possible i acaba convertit en el primer ésser humà que arriba a Mart. Una història singular que, malgrat estar ambientada en un altre planeta, no deixa de ser una irònica metàfora de la humanitat. El resultat és una distreta crònica marciana amb poca ciència i molta ficció.
Pep Elias també és autor del recull de contes Literalment incapaç de matar una mosca(Premi Rei en Jaume de Narrativa Breu), i ha estat finalista del Premi Víctor Mora amb El darrer glop. Actualment treballa al Consorci per a la Normalització Lingüística, és blocaire i es dedica també al periodisme. Imparteix diversos cursos i tallers de narrativa, ha impulsat el col·lectiu Escrividors i l’associació El Viatge de la Literatura i és membre d’OFÈLIA (Organització Filològica d’Estudis Literaris i Artístics). La passada temporada va col.laborar en el programa de ràdio del Vols llegir?, amb l’aportació de diversos relats curts, expressament redactats pel programa, que a més, van ser enregistrats per a la seva emissió.

PRÒLEG I PRIMERS CAPÍTOLS

Us oferim la possibilitat de llegir el pròleg i primers capítols d’aquesta nova proposta editorial de l’autor igualadí: Olor de gas (format pdf). 


ENTREVISTA A RÀDIO NOVA
Pep Elias va ser entrevistat en el programa de ràdio del “Vols llegir?”, aquest passat dilluns dia 8 de novembre. Entre d’altres temes, Elias ens va fer cinc cèntims sobre l’argument de la novel.la. També va parlar sobre la seva relació personal i acadèmica amb el recentment traspassat Joan Solà, lingüista i Premi d’Honor de les Lletres Catalanes. La relació entre internet i la literatura i dels nous formats de lectura, i finalment dels seus nous projectes literaris, en tenir preparat un recull de relats curts i pendent de trobar editor per ser publicats. 
Articles relacionats:  223/10 d’abril de 2010 
Bloc personal de l’auor: escrividor.blogspot.com
Article 310 – Josep Maria Solé – “Vols llegir?” – Ràdio Nova
Actualització d’article: dimarts 9 de novembre de 2010