LITERATURA I CINEMA

S’acaba una dècada de màgia. Es l’inici del final d’una saga. Endinsa’t en el món màgic de l’espectacular saga de pel lícules de Harry Potter, i descobreix per què les escultures de gel del ball de Nadal mai es fonen, on s’encunyen els autèntics galions, Sickles i Knutsen, com aconseguir que un hipogrif treballi amb els actors, què va inspirar el castell de Hogwarts o per què els demèntors es mouen així. Los tesoros de Harry Potter, editat per Cúpula, pertanyent a Planeta,  és un àlbum de rodatge ple de reproduccions d’objectes i records de les pel lícules, com fotografies i il lustracions inèdites, que ofereix una visió privilegiada de la saga “Harry Potter” i del grup de muggles talentosos que van fer realitat la màgia cinematogràfic.
Harry Potter i les reliquies de la mort, anunciada des de l’inici de la saga i repartida en dues parts, la primera s’estrenarà als nostres cinemes aquest proper 18 de novembre i la segona el 15 de juliol de 2011. La conclusió representarà també el final d’una empresa milionària que, entre d’altres moltes coses, ha creat un star system propi. 
FEM HISTÒRIA

Harry Potter és una saga de set novel·les escrites per l’autora britànica Joanne Kathleen Rowling que narren les aventures del jove mag Harry Potter, juntament amb els seus millors amics Ron Weasley i Hermione Granger. La història transcorre sobretot a l’Escola de Màgia i Encanteris Hogwarts, una acadèmia per als joves mags i bruixes. L’argument se centra en el conflicte de Harry amb el malvat mag Lord Voldemort, que va matar els seus pares amb el propòsit de conquerir el món màgic. En català la publicació corre a càrrec de l’Editorial Empúries.
Des de la primera novel·la Harry Potter i la pedra filosofal publicada el 1997, els llibres han guanyat una immensa popularitat, amb el respecte de la crítica i un èxit comercial arreu del món. De la sèrie de llibres se n’han fet pel·lícules, videojocs i una gran quantitat de marxandatge. L’abril del 2007, els sis primers llibres ja havien venut 400 milions de còpies i s’havien traduït a 65 llengües. El darrer llibre de la sèrie, Harry Potter i les relíquies de la Mort es va publicar en anglès el 21 de juliol del 2007. L’editorial va assegurar que, només als Estats Units, s’havien editat 12 milions de còpies en la primera impressió, la tirada en català va ser de 75.000 exemplars.
Amb tot això, l’autora J.K. Rowling ha esdevingut la dona més rica de la Gran Bretanya i la persona que més diners ha guanyat escrivint llibres.
Font: Editorial Cúpula – +info: Viquipèdia – Tràiler (HD) Youtube
Article 316 – Josep Maria Solé – “Vols llegir?” – Ràdio Nova