PRESENTACIÓ LITERÀRIA 
Aquest passat dissabte dia 20 de novembre, davant d’una vintena de persones, la escriptora igualadina Teresa Roig va presentar la seva tercera novel.la, titulada: El primer dia de les nostres vides. Novel.la premiada amb el Roc Boronat 2010, otorgat per la Fundación ONCE. 

L’acte va tenir lloc a la Llibreria Aqualata del carrer Sant Josep 14 de la capital anoienca, i la presentacio va anar a càrrec del també escriptor i periodista igualadí, Pep Elias, que previ a una introducció amb un repàs a la trajectòria de Teresa Roig, va valorar personalment aquesta tercera novel.la de l’autora i posteriorment va establir un diàleg obert amb protagonista de la presentació literària. 

Entre d’altres temes, es va parlar sobre les segones oportunitats que ofereix la vida, envers a l’argument de l’obra. Pep Elias, va destacar el tractament cinematogràfic que té aquesta obra, objecte de presentació. La seva autora, va explicar als assistents que ella tenia per costum fer un càsting visual dels seus personatges, amb actors coneguts, i d’aquesta manera tots ells tenen un rostre que els identifica i que l’ajuda a l’hora d’elaborar la història. 


L’escriptora igualadina va avançar que ja té a punt una nova novel.la. En aquest cas, l’argument serà amb to de comèdia, gènere que li ve molt de gust de fer. Aquest nou llibre possiblement serà publicat abans de l’estiu del 2011. 


Finalment,  el públic assistent van tenir ocasió de participar amb opinions i preguntes. Teresa Roig va signar, un cop acabada la presentació, exemplars d’aquesta la seva tercera proposta literària.
Recordem l’argument de El primer dia de les nostres vides
El seu protagonista és Daniel, un comptable i pare de família de cinquanta anys que viu aclaparat per la rutina. Un dilluns, esperant el metro per anar a la feina, tot el pes de la seva grisa existència li cau al damunt. Ha tocat fons. Aleshores, veu una noia especial a l’andana i, sense saber per què, la segueix. Aparentment, en Daniel i ella no tenen res en comú, però junts passaran vint-i-quatre hores a la deriva per la ciutat, al marge de la resta del món. Un dia els canviarà per sempre. 
Teresa Roig ha escrit una història d’amor gens convencional, que posa l’èmfasi en les segones oportunitats que ofereix la vida. Perquè tot final obre un principi. I perquè només quan t’adones que estàs perdut, pots trobar el camí. 
Article 315 – Josep Maria Solé – “Vols llegir?” – Ràdio Nova