NOVETAT EDITORIAL
Una divulgativa i amena aproximació a als afers privats dels principals compositors de la història de la música, anomenada “culte” o “clàssica”. Va ser Puccini un faldiller? Realment Vivaldi va protagonitzar un “harmoniós trio” amb dues germanes? Va compondre Mozart alguna de les seves obres mentre jugava al billar?
El popular divulgador musical Fernando Argenta, director dels mítics programes de ràdio i televisió: “Clásicos populares” (Rne) i “El conciertazo” (Tve), ens convida a traspassar amb aquesta obra literària “Los clásicos tambíen pecan”, editat per Plaza & Janés, les alcoves dels grans compositors i genis de la música. Des del rigor i l’humor, coneixerem com vivien, quins eren les seves fonts d’inspiració, les seves manies, els seus primers passos sentimentals o els seus més inconfessables secrets. Un apassionat acostament a figures mítiques com Vivaldi, Puccini, Mozart, Bach, Beethoven o Wagner, entre d’altres. I que ens mostra que els clàssics també van pecar. 
EL SEU AUTOR
Fernando Argenta va nàixer a Madrid el 1945. És llicenciat en Dret per la Universitat Complutense de Madrid, va realitzar a més els estudis superiors de música en el Real Conservatori Superior de Música de Madrid. El 1971 va entrar en RNE, on va crear “Clásicos Populares”, programa que compleix 25 anys ininterromputs en antena.
Des de 1986 fins a 1989 va dirigir primer Ràdio 3 i després Ràdio 1, de Ràdio Nacional d’Espanya. Com a organitzador i presentador de concerts i òperes infantils, realitza per tot el territori nacional una mitjana de 80 concerts anuals des de 1985.
En TVE, dirigeix i presenta, des de l’any 2000, “El Conciertazo”, espai nomenat per la corporació Multimèdia com un dels deu millors programes de la televisió d’Espanya. La seua labor ha sigut reconeguda nombroses vegades, destacant dos premis Ondas, El premi de Montercarlo i l’APEI de ràdio.

Article 317 – Josep Maria Solé – “Vols llegir?” – Ràdio Nova