RECONEIXEMENT A UNA GRAN OBRA LITERÀRIA

L’escriptora Ana María Matute ha guanyat el Premi Cervantes d’aquest any. De fet, era una notícia molt esperada, perquè és un dels pocs guardons que se li resistien, a l’escriptora barcelonina, que en els últims dies ja es perfilava com a clara favorita per rebre’l. El Cervantes és el premi més important de l’àmbit hispànic, està dotat amb 125.000 euros i reconeix els escriptors que han contribuït a enriquir el llegat literari amb el conjunt de la seva obra. L’autora barcelonina ha comparegut davant els mitjans a l’Hotel Palace de Barcelona, on s’ha mostrat absolutament feliç i emocionada. 

NOVETAT EDITORIAL

Aquest reconeixement a tota una carrera d’èxit en el món de les lletres a la figura de l’escriptora barcelonina, coincideix amb la promoció del seu nou llibre, un recull de contes titulat: “La puerta de la luna”, editat per Destino amb un total de 864 pàgines. 

«Poques coses hi ha tan carregades de màgia com les paraules paraules d’un conte. Aquest conte breu, ple de suggeriments, amo d’un estrany poder que arrabassa i posa ales cap a mons on no existeixen ni el terra ni el cel. Els contes representen un dels aspectes més inoblidables i intensos de la primera infància. Tots els nens del món han escoltat contes. Aquest conte que no s’ha d’escriure i porta de veu en veu paisatges i figures, moguts més per la imaginació de l’oient que per la paraula del narrador. “


Article 319 – Josep Maria Solé – “Vols llegir?” – Ràdio Nova