MOURINHO VERSUS GUARDIOLA. NOVETAT EDITORIAL
Una proposta per llegir, molt adient desprès del triomf del Barça davant del Madrid en el Derby de la temporada, disputat aquest dilluns dia 29 de novembre amb el resultat de 5 a 0. Els jugadors de Guardiola van dominar tot el partit amb gols de Xavi, Pedro i Jeffren. Amb aquesta victòria, el Barça es posa líder. Els grans titulars de premsa d’aquest post-jornada del partit, diuen que el Madrid ha estat “humiliat” i que Mourinho, el seu entrenador ha rebut una bona lliçó. La imatge que il.lustra aquesta actualització d’aquest article amb la novetat editorial, correspon a la portada del nou diari Ara, i la fotografia on es poden veure els jugadors del Barça celebrant la victòria, es obra de Pere Virgili. 

Els respectius entrenadors dels dos rivals, Mourinho i Guardiola representen dos models de lideratge ben diferents. Tenen maneres diferents de conduir a un equip, característiques i tàctiques oposades i dues personalitats antagòniques. Però tots dos comparteixen el més important: l’afany de victòria i els èxits dels seus equips. 

Aquest llibre és una anàlisi en profunditat de les seves característiques, de tot allò que els separa i, més important encara, del que els uneix. 
Un retrat de com motiven els seus jugadors, de com estudien el rival, de quina manera gestionen la relació amb els mitjans i de les tàctiques i estratègies que tots dos utilitzen. 
És un llibre per a amants del futbol curiosos per conèixer la filosofia d’ambdós entrenadors i la manera com preparen els partits. Però és també un llibre dirigit a qualsevol que vulgui portar una empresa a bon port, amb reeixides lliçons sobre lideratge, estratègia i gestió d’equips. “Si us plau, no em diguin arrogant. Sóc campió d’Europa i penso que sóc especial.”José Mourinho, en la seva presentació amb el Chelsea
“Tinc clar que no sóc el millor entrenador del món.”  Pep Guardiola, després de guanyar la Champions League 2008-09. “Mourinho versus Guardiola”, és publicat per Alienta del Grup Planeta, amb un total de 160 pàgines. 

ELS AUTORS
Juan Carlos Cubeiro és soci director de Eurotalent i professor de la Universitat de Deusto, San Pablo-CEU i ESADE. Està considerat com un dels majors experts en talent, lideratge i coaching del nostre país. La seva trajectòria com a consultor inclou més de 300 companyies. Entre les seves obres destaquen la trilogia de La sensació de fluïdesa, TGP (La teva guru particular) i El triomf de l’Humanisme a l’empresa, alguns d’ells bestsellers en el mercat de les lletres espanyoles. Per la seva part, Leonor Gallardo Guerrero és doctora en Ciències de l’Activitat Física i l’Esport.  Actualment exerceix el seu treball com a professora titular a la Universitat de Castella-la Manxa. És directora del Màster de Gestió de l’Esport de la Reial Federació Espanyola de Futbol.

Font: Alienta editorial
Fotografia: Pere Virgili / Diari Ara
Article actualitzat: dimarts 30.11.2010
Article 322 – Josep Maria Solé – “Vols llegir?” – Ràdio Nova