RELAT ORIGINAL DE PEP ELIAS
Avui el president del Govern ve a la ciutat a inaugurar un museu i, com que és estiu i a la redacció només hi ha quatre gats, el director encarrega al becari que cobreixi l’acte i la roda de premsa. Hi arriba puntual i ben armat amb la gravadora, el bloc de notes i tres bolígrafs. Vist al natural, el president li sembla més baixet que per la tele. El becari es nota nerviós, però il.lusionat. És la seva primera oportunitat i s’acosta decidit a la melé de periodistes que recullen les declaracions del personatge. Però quan fa tot just cinc o sis segons que ha allargat el braç per acostar la gravadora a la boca del president, nota que algú el tiba amb força pel braç.
Aquest algú és un membre del gabinet del president que l’enretira amb força per exposar-li sense embuts la situació: no cal que pateixi, rebrà una còpia amb totes les declaracions, però s’ha de mantenir a distància del cap de govern perquè és massa alt i, al seu costat, vist per televisió, el president es veuria massa baix.
Relat original del periodista, escriptor i normalitzador lingüístic Pep Elias. Aquest autor igualadí és autor de diversos llibres. “Literalment incapaç de matar una mosca”, va ser editat el 2006, i guardonat amb el Premi Rei en Jaume de Narrativa Curta. Amb pròleg del periodista Iu Forn, disposa de la seva versió audio-llibre editat per llibresdeveu.com. Posteriorment, el passat mes d’abril d’aquest 2010 ha  estat guardonat amb el 22è Premi de Novel.la Breu Ciuat de Mollerussa amb l’original titulat “Olor de gas”, i que serà publicat aquest proper mes de desembre. La seva presentació a Igualada tindrà lloc el proper dissabte dia 11 de desembre, a partir de les set de la tarda a la Biblioteca de l’Ateneu igualadí.  Acte organitzat per la Llibreria Aqualata (Igualada) i Pagès editors. 
Article 327 – Josep Maria Solé – “Vols llegir?” – Ràdio Nova