HISTÒRIA D’UNA FORMIGA de Susanna Carpi
L’experiència personal viscuda per aquesta autora novell, que debuta amb aquest conte, emmalaltint de manera severa i molt invalidant de fibromiàlgia, fatiga crònica i depressió, ha servit per donar forma i volum en aquesta història protagonitzada per una formiga que està afectada per aquestes malalties. L’argument gira al voltant de la metàfora d’un niu de formigues, una comunitat canviat on cada vegada resulta més difícil moure’s i trobar lloc, amb una pèrdua de valors que acaba plasmant-se en corrupció, interessos, incomprensió, crisis del sistema, malalties. L’autora d’aquesta novetat editorial, presentada per La Puntaire Edicions, busca la saviesa dels contes populars, transmet missatges per tal de curar ferides i poder-nos protegir cap a noves decepcions. Combina sentit de l’humor i una mirada crítica. A més, intenta mostrar un camí per viure amb més confiança en un mateix, desenvolupant les capacitats personals i així aconseguir una vida més sana i saludable per poder conviure amb harmonia dins la societat que ens envolta. 
L’AUTORA
Susanna Carpi, neix a Igualada l’any 1957. Com la formiga protagonista del seu primer relat, ha patit molt directament de les tres malalties que hem destacat en el principi d’aquest article. Segons les seves pròpies declaracions, és molt exigent fins als extrems, activa i sempre pendent del altres. Les seves passions són la família, la lectura i el contacte directe amb les persones. Autodidacte en moltes àrees, tant culturals com professionals. 
Aquest llibre, que suposa la seva primera incursió en el món literari,  el va començar a escriure per prescripció facultativa del seu terapeuta, i avui amic: Antoni Gómez, terapeuta transpersonal, naturòpata i psicoterapeuta. Cada una de les pàgines ha suposat, segons explica l’autora, un esforç ferotge a causa de les seves limitacions. El coratge per tirar endavant, la perseverança per canviar la seva manera de viure i les ànsies d’auto coneixement, han sigut el motor que l’han salvat de no estar enllitada durant setmanes o mesos sencers.
Font: Llibreria Aqualata / La Patumaire Edicions
Article 329 – Josep Maria Solé – “Vols llegir?” – Ràdio Nova