PRESENTACIÓ LITERÀRIA
Aquest dissabte dia 11 de desembre, ha tingut lloc a l’Ateneu igualadí (carrer Sant Pau, 9), la presentació de la novel.la “Olor de gas” de l’escriptor, periodista i normalitzador lingüístic Pep Elias. L’acte organitzat per la Llibreria Aqualata d’Igualada (Carrer Sant Josep, 14), ha començat a partir de les set de la tarda. La presentació de l’acte ha anat a càrrec de Laura Borràs, professora de literatura de la Universitat de Barcelona. Recordem que “Olor de gas”, la seva tercera incursió literària, va resultar guanyadora a la 22ena. edició del Premi de Novel.la Breu Ciutat de Mollerussa 2010, concedit el passat mes d’abril. 
ARGUMENT
“Olor de gas” presenta a l’Adam, un home feliç que comet l’error de creure que tot el que té durarà sempre. En el moment més inesperat, tot se li’n va en orris, amb la sensació que la vida l’ha estafat. Decideix començar de nou tant lluny como sigui possible i acaba convertit en el primer ésser humà que arriba a Mart. Una història singular que malgrat estar ambientada en un altre planeta, no deixa de ser una irònica metàfora de la humanitat. El resultat és una distreta crònica marciana amb poca ciència i molta ficció.
L’AUTOR
Pep Elias, nascut a Igualada l’any 1967, ha publicat fins el moment, el recull de contes “Literalment incapaç de matar una mosca”, premi Rei en Jaume de Narrativa Breu. També ha estat finalista del Premi Víctor Mora amb “El darrer glop”. Actualment treballa al Consorci per a la Normalització lingüística. Es blocaire (escrividor.blogspot.com), i es dedica també al periodisme. Imparteix diversos cursos i tallers de narrativa. Ha estat impulsor del col.lectiu “Escrividors” i de l’Associació “El viatge de la literatura”. És membre d’Ofèlia, l’Organització Filològica d’Estudis Literaris i Artístics. També ha col.laborat en el programa de ràdio del “Vols llegir?”, on va escriure en exclusiva diversos relats curts, que es van difondre la passada temporada. Enguany també s’han recuperat, aquests relats curts, pel bloc del “VLLG?”.
Pep Elias va ser entrevistat pel programa, el passat dia 8 de novembre, on entre d’altres temes, ens presenta aquest “Olor de gas”. Entrevista que podeu escoltar en aquest article:

Ir a descargar

Article 331 – Josep Maria Solé – “Vols llegir?” – Ràdio Nova