LA TRILOGIA DEL SEGLE XXI
Ken Follet, un del grans escriptors contemporanis i autor d’un dels best-sellers més venuts de la història de la literatura, Els pilars de la terra, ha declarat en una entrevista concedida al programa de ràdio El món a RAC1, dirigit i presentat per Jordi Basté, que Catalunya tindrà un per específic a la segona part de la seva nova trilogia, que és publicarà l’any 2012. Aquest volum tindrà un bon grapat de pàgines dedicades a la guerra civil espanyola que, majoritàriament s’ubicarà a Catalunya. En aquesta mateixa entrevista també ha parlat de Gal.les, d’Europa, de la seva manera d’entendre la literatura i com és el seu dia a dia.
La primera part d’aquesta trilogia anomenada Century, va arribar a les llibreries d’arreu del món el passat 28 de setembre. En aquest primer volum, titulat La caiguda dels gefants. Folett relata les vicissituds de cinc famílies inter-relacionades: una nord-americana, una altra russa, una altra alemanya, una altra anglesa i l’última, gal.lesa. Ho fa en els convulsos moments de la Primera Guerra Mundial i de la Revolució Russa.
En el segon llibre de la trilogia, prevista la seva publicació per al 2012, els protagonistes seran els fills dels personatges de La caiguda dels gegants i s’aturarà en les seves vides en el moment de la Gran Depressió i la Segona Guerra Mundial. EL 2014 es veurà al final de la saga, amb els avatars de les següents generacions durant la guerra freda, fins a finals del segle XX.
Pàgina web oficial: Ken Follet
Article 332 – Josep Maria Solé – “Vols llegir?” – Ràdio Nova