“HISTÒRIA D’UNA FORMIGA” de Susanna Carpi

El divendres dia 17 de desembre, va tenir lloc a la Llibreria Aqualata d’Igualada (Sant Josep, 14), la presentació del primer llibre de l’autora igualadina Susanna Carpi, titulat: “Història d’una formiga”. Amb l’assistència de prop d’un centener de persones interessades en aquesta presentació, l’acte el va encetar el psicoterapeuta i naturopata Antonio Gòmez, amic i metge personal de Susanna Carpi, que va proposar escriure el llibre com una teràpia personal a l’escriptora debutant, que pateix les mateixes malalties que la formiga protagonista de l’obra.
Recordem que el relat planteja el viatge d’una formiga, la Martina, que pateix fibromiàlgia, fatiga crònica i drepressió, cap al coneixement de la seva pròpia identitat. El llibre, a més, consta de varis capítols on en cada un s’explica una faula sobre el formiguer on viu, faules sobre temes que van més enllà de les seves malalties, com per exemple la crisi econòmica actual. 
Susanna Carpi, que pateix les mateixes malalties que la protagonista de la seva primera obra literària, va explicar davant del públic assistent a la presentació que es considera una molt persona molt exigent, perseverant, autodidacta en moltes àrees i vitalista, malgrat que molts dies les seves dolencies li provoquen molts malestars. Aquest llibre el va començar a escriure inicialment per prescripció facultativa del seu terapeuta, Antoni Gòmez.  El que havia de ser un treball personal, finalment s’ha convertit en una primera experiència literària que tindrà la seva continuïtat, ja que l’autora en declaracions dies abans d’aquesta presentació, en l’entrevista en directe que li va realitzar aquest programa, va declara que: ja n’està escrivint un segon llibre i que espera poder veure’l publicat ben aviat. 
“Història d’una formiga” ha esta editat per l’editorial La Patumaire, situada a Berga, i que es va interessar per l’obra de l’escriptora debutant, ja que és la mateixa editorial que publica la revista “Bioritmes”, adreçada als malalts de fibromiàlgia. 
L’ENTREVISTA AL VLLG?
Susanna Carpi va ser convidada pel nostre programa de ràdio el passat dilluns dia 13 de desembre. Entrevista que podeu escoltar en aquest mateix article: