L’escriptor Ramon Solsona és el guanyador del Premi Sant Jordi 2010. Solsona ha estat guardonat amb el premi per la novel·la “L’home de la maleta”. El guardó, que s’entrega en la gala de la Nit de Santa Llúcia, està dotat amb 60.000 euros. En aquesta festa s’han concedit altres premis, com ara el Carles Riba de poesia, dotat amb 3.000 euros i que ha anat a parar a Rosa Font per “Un lloc a l’ombra”.

D’altra banda l’advocat i gestor cultural Jordi Cabré, nebot del també escriptor Jaume Cabré, ha quedat finalista del premi. Cabré ja havia estat finalista del premi l’any 2004.
En aquesta gala, que aquest any està sent més austera que en altres edicions, també s’atorguen altres premis, com el Carles Riba de poesia, dotat amb 3.000 euros i que enguany ha recaigut en Rosa Font per “Un lloc a l’ombra”. Font, que ja ha escrit sis poemaris, comença a consolidar-se en la primera línia poètica de Catalunya. 
El Mercè Rodoreda de contes i narracions l’ha guanyat un dels descobriments de la nit:Alba Dedeude 26 anys, que ha escrit “Gats al parc”. 
També ha estat premiada la periodista de TV3 Maria Dolors Genovèsque ha rebut el premi de comunicació “ex aequo” pel documental “Adéu, Espanya”. 
Article 337 – Josep Maria Solé – “Vols llegir?” – Ràdio Nova