El marcador de “La Marató” va tancar amb un nou rècord. Amb més de quinze hores de programa, s’han aconseguit 7.246.114 euros per a les lesions medul·lars i cerebrals adquirides. Al llarg del diumenge dia 19 de desembre, la participació ciutadana ha estat present a tot els territori amb activitats solidàries arreu. La sensibilització i la difusió científica ha estat gràcies a testimonis colpidors de persones lesionades i experts que han intentat apropar aquestes malalties a la població.
Les donacions per aquesta edició es poder fer seguir fent fins el 31 de gener de 2011 a través del Servicaixa, o donacions per transferència bancària a La Caixa. També per internet i amb el móbil. Més informació a la pàgina web oficial de La Marató de TV3. (Actualització dll 20.12.2010 / 08:30h.)

PARTICIPACIÓ SOLIDÀRIA

Una nova i intensa jornada per la ja tradicional marató de TV3.  “La Marató”, que aquest any està dedicada a les lesions medul·lars i cerebrals adquirides,  Per a l’edició d’aquest any,dedicada a les lesions medul·lars i cerebrals adquirides, el programa comptarà amb actuacions musicals en directe, entrevistes i reportatges especials. Tot plegat, presentat per Albert Om.

Montserrat Caballé i la seva filla, Montserrat Martí, seran algunes de les convidades en un programa que començarà diumenge dia 19 de desembre al matí i s’allargarà durant tot el dia. També servirà per conèixer el testimoni d’alguns afectats i les explicacions dels experts, i com sempre passaran pel plató 1 de TV3 cares conegudes com Tomàs Molina, Helena Garcia-Melero, Xavi Coral i Espartac Peran o els TAGS, entre d’altres.

A més, milers i milers de catalans participaran en la gran festa de la solidaritat per aconseguir diners per a la investigació d’aquestes malalties. Associacions i ajuntaments de tot Catalunya han organitzat més d’un miler d’activitats arreu del territori, com per exemple un “flashmob” col·lectiu que es farà a la Garriga, Torredembarra, el barri de Sants i Sant Sadurní d’Anoia.
EL LLIBRE DE LA MARATÓ

El llibre de “La Marató” de TV3 va néixer en l’edició del 2008, dedicada a les malalties mentals greus. Amb vuit relats de ficció sobre aquestes malalties, escrits per a l’ocasió per escriptors i escriptores catalanes, es va vendre a les llibreries des d’unes setmanes abans del programa i va ser tot un èxit, i va crear un nou pont de col·laboració entre La Marató de TV3 i el món cultural.
El llibre, que cada any es dedicarà a les malalties protagonistes de “La Marató” de TV3, té un doble objectiu. D’una banda recaptar fons per a la recerca biomèdica. De l’altra, sensibilitzar sobre les malalties tractades en el programa. Els dos objectius són possibles gràcies a la col·laboració desinteressada dels escriptors i escriptores que hi participen i de les editorials que, amb la coordinació del Departament de Publicacions de TVC, fan possible que els seus relats es converteixin en un llibre que arribi als ciutadans.
el nou llibre de la Marató és de gran qualitat narrativa. Comptem amb la col•laboració dels escriptorsJoaquim Carbó, Maite Carranza, Ramon Erra, Jordi Llavina, Empar Moliner, Imma Monsó, Marc Pastor i Antoni Vives. Amb la lectura d’aquests vuit relats de ficció, que desprenen solidaritat, humanitat, emoció i intriga, el lector s’acostarà a les percepcions i vivències dels afectats de les lesions medul·lars i cerebrals adquirides.
Editat per Edicions de La Magrana (RBA Llibres) i per Televisió de Catalunya, el Llibre de La Marató es podrà comprar en llibreries i quioscos-llibreria a partir del 18 de novembre. A més a més, i com a novetat des de l’any passat, el Llibre es pot adquirir també en versió digital a través del portal 36L Booksal mateix preu que el volum imprès, 10 euros.
Article 338 – Josep Maria Solé – “Vols llegir?” – Ràdio Nova