Les prestatgeries de les principals llibreries del país, tant les grans com les més pròximes, ja estan esperant les novetats editorials que ens portarà el nou any, recentment estrenat. Autors com Sharpe, Amis, Riera, Roth, Judt, Marsé, Oksanen i Lanzmann, entre d’altres, es faran un lloc entre aquestes noves propostes literàries d’aquests primers mesos. 
Punt de partida amb el més nou de Tom Sharpe i Martin Amis amb La herencia Wilt i La viuda prenyada, publicats respectivament per Anagrama i Empúries, ens oferiran arguments punyents sense renunciar a bons tocs d’humor. Philip Roth presenta una de les darreres creacions més populars de l’autor nord-americà. Ho fa amb Pastoral americana, que publicarà La Magrana/Mondadori. Un altre dels noms que també sonen amb força entre les properes novetats és Andrea Baricco, que ens convidarà a llegir la seva darrera creació titulada Emmaús. També Andrea Camilleri amb El camp del terrissaire, editat per Edicions 62. 
Atenció, Juan Marsé posa en circulació el volum publicat per Lumen, Caligrafia de los sueños i Carme Riera, que s’apropa al campus universitari de Bellatera amb una novel.la d’intriga, Natura quasi morta. Publicarà Edicions 62. No és poc, encara n’hi ha més. Una de les sensacions de la darrera edició de Frankfurt, Purga, de Sofi Oksanen, arribarà amb força a les prestatgeries de venda. Com també el més nou d’Haruki Murakami. D’aquest contemporàni autor coneixerem els dos primers volums d’una trilogia de ciència-ficció. Titol: 1Q84. Ho publicarà Empúries/Tusquets. Roberto Bolaño, escriptor d’èxit internacional, ens presenta Los sinsabores del verdadero policia. Una nova trilogia s’afegeix a aquest conjunt de novetats, la que presenta Robertson Davies amb A merced de la noche. I més aprop nostre, la incombustible Pilar Rahola, ens ofereix una aproximació a l’Islam amb La república islàmica d’Espanya, editat per La Magrana. 
Estem atents a tots els nostres punts d’informació per saber encara més, el que més destacarà en aquest primer temps del nou any, pel que fa les novetats editorials. 
Article 346 – Josep Maria Solé – “Vols llegir?” – Ràdio Nova
De debò que tenim tant de temps per llegir tot el que és publica? Qui ho aconsegueixi es pot considerar un heroi/ina. Amb tota sinceritat, tinc diversos volums acumulats al meu prestatge. Tot sovint hem pregunten: Tu llegeixes tot el que hi poses en el bloc o en el programa de ràdio? Resposta: I el Papa té temps de saludar un a un, a totes les persones que el van a veure al Vaticà? Durant l’any és publiquen més 80.000 novetats editorials. Què en penseu?