L’escriptora Alicia Giménez Bartlett ha guanyat el Premi Nadal de novel·la per l’obra “Donde nadie te encuentre”, mentre que el periodista barceloní Cristian Segura ha obtingut el Premi Josep Pla de narrativa en català per l’obra “El cau del Conill”. Aquests dos guardons, que s’han donat a conèixer aquest dijous a la nit en un sopar a l’Hotel Palace de Barcelona, han obert l’any literari.

El Premi Josep Pla de narrativa en català ha estat per al periodista barceloní Cristian Segura, que ha guanyat la 43a edició d’aquest guardó amb l’obra “El cau del Conill”. Segura ha explicat que és la “història de supervivència d’un empresari de Barcelona” narrada amb ironia. El protagonista és un empresari fictici, Armand Conill. La novel·la guanyadora del Josep Pla sortirà a la venda en les pròximes setmanes i ha hagut de competir amb 34 originals més. Aquest guardó està dotat amb 6.000 euros.
Pel que fa el Premi Nada de novel..la ha estat lliurat a l’escriptora Alicia Giménez Bartlett  per la seva obra”Donde nadie te encuentre”. La història està inspirada en el personatge real de Teresa Pla Meseguer, i relata la història d’una bandolera sanguinària coneguda com “Durruti” o “La Pastora” que es va allistar als maquis. Teresa Pla era una misteriosa bandolera que tenia un gran conflicte d’identitat sexual. Una història real, a mig camí de la novel·la històrica i d’aventures. En el text, dos homes intenten seguir el seu rastre. L’escriptora s’ha disputat aquest guardó, que enguany arribava a la 67a edició, amb molts altres aspirants, ja que enguany s’han rebut 284 originals. El Premi Nadal està dotat amb 18.000 euros.
Article 348 – Josep Maria Solé – “Vols llegir?” – Ràdio Nova