L’HORA DE LA VERITAT de Rosa Regàs

En aquesta novetat editorial, l’autora mira la vellesa als ulls, sense por ni apriorismes, amb valentia i il.lusió pel present. L’hora de la veritat és un cant a la vida que no defuig la proximitat de la mort, una incitació a donar ales a les nostres vocacions ocultes, les que hem mantingut amagades tants anys i que ara, alliberades i redescobertes, poden finalment florir: “i tenim tot el temps per fer-ho. No el temps passat, que és limitat i inamovible, no el temps del futur, que es nodreix de la imaginació, dels presagis o de l’atzar, sinó el temps del present, el temps real”. El llibres és editat per Ara Llibres, 
ROSA REGÀS, L’AUTORA
Durant la Guerra Civil, Rosa Regàs va estar a l’Ecole Freinnet a St. Paul de la Vance, França, i en acabar la guerra va ser internada en una escola religiosa a Barcelona, la seva ciutat natal.
Es va llicenciar en Filosofia per la Universitat Central i ha estat editora, traductora a les Organitzacions de les Nacions Unides, i escriptora. Als 57 anys va publicar el seu primer llibre i  des de llavors n’han aparegut divuit més, entre novel.les, assajos i llibres de viatges. 
Va guanyar el Premi Nadal el 1994, el Ciutat de Barcelona el 1999, el Planeta el 2001 i el Grandes Viajeros el 2003. També va condecorada amb el Chévalier de la Légion d’Honeur de la República Francesa i Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya. Als 60 anys va ser directora de l’Ateneo Americano de la Casa de América, i als 71, Directora General de la Biblioteca Nacional, totes dues a Madrid. Actualment viu a l’Empordà i es dedica, entre d’altres coses, a escriure.
Article 351 – Josep Maria Solé – “Vols llegir?” – Ràdio Nova