TORNA EL DETECTIU MÉS FAMÓS
El clàssic detectiu britànic, creat per Sir Arthur Conan Doyle, reviurà de nou en una nova novel.la. Serà la primer seqüela oficial del famós personatge de ficció, que és publicarà al setembre al Regne Unit. Més de vuitanta anys després que Conan Doyle va escriure l’últim cas del company i amic del Doctor Watson. Doyle ja va ressuscitar a Sherlock Holmes el 1894 desprès d’haver-lo fet morir tres anys abans a les cataractes suïsses de Reichenbach, però aquesta vegada no hi ha el mateix clam popular per a la seva tornada a la vida, que en el seu moment i sota la pressió dels lectors que va fer prendre la decisió a Doyle de reprendre el personatge en el seu temps. 
Els hereu de Conan Doyle l’hi han encarregat al britànic Anthony Horowitz, un conegut autor de “thrilllers” infantils, que amb aquesta proposta es dirigirà a un públic més general. Aquest nou capítol de Sherlock Holmes seguirà ambientat en l’era victoriana tant íntimament lligada al detectiu. 
L’última novel.la amb Holmes com a protagonista va ser “La vall del terror”, serialitzada en la publicació “The strand”, entre els anys 1914 i 1915, del passat segle XX. Els últims relats curts els va publicar Conan Doyle el 1927 amb el títol “L’arxiu de Sherlock Holme”. Pels editors de la nova novel.la, la passió de Horowitz, barrejada amb la seva narrativa, asseguren que no només entusiasmarà als aficionats, sinó que també portarà al detectiu a una completa nova audiència. 
Les darreres creacions basades en el personatge de Conan Doyle, corresponent a una recent producció televisiva creada per la BBC, amb una modernització del personatge i que ha donat uns bons resultats, tant de crítica i audiéncia (pendent d’estrena en el nostre país), i la revisió feta pel director de cinema, Guy Ritchie, a través de la pel.lícula estrenada el 2009 i protagonitzada per Robert Downey Jr. i Jude Law, i que actualment s’està rodant una segona part, amb previsions d’estrenar a finals d’aquest 2011.
Complement: Tràiler “Sherlock Holmes” de Guy Ritchie (2009) – Youtube
Article 362 – J.M. Solé – “Vols llegir?” – Ràdio Nova