FAUST, EL TERRORISTA de Francesc Puigpelat

L’editorial Proa proposa una novetat editorial a tenir en compte. Obra de Francesc Puigpelat, prolífic autor: professor universitari, periodista i escriptor. Aquest nou relat, presenta a un ex-militant de Terra Lliure, reclutat per Al-Qaeda. Ficció i realitat es combinen amb un argument complex. Una novel.la moderna d’aventures. El personatge central és Pierre, l’àlies de Nicolau Solà, un terrorista català que havia militat a Terra Lliure i és reclutat per l’organització de caire també terrorista, Al-Qaeda, que envia a Pierre a Tunísia, on li encarrega de participar en un atemptat amb bomba al sud del país, que s’haurà de perpetrar en el curs d’un viatge turístic.
“Faust, el terrorista”, amb un total de 406 pàgines, és la crònica dels set dies que preludien l’atemptat, inserit en una espiral d’intriga i violència. Pierre no solament haurà de sobreviure a les bales, la policia, la CIA i el desert. També haurà d’afrontar alguns fantasmes del seu passat a Terra Lliure: el retorn de Julie, una antiga núvia també terrorista, i la presència intangible de Roger, mort per un cotxe bomba al Garraf l’any 1992, poc abans de l’operació Garzón. Un exemplar del Faust de Goethe signat per Troski, donarà a Pierre algunes respostes.
Francesc Puigpelat, nascut a Balaguer l’any 1959, te una extensa obra narrativa, de la qual destaquen les novel.les “Apocalipsi Blanc”, guanyador del Premi Josep Pla l’any 1999, “Roger de Flor” (2002), “L’últim hivern de Ramon Llull” (2004), “Els llops”, Premi Carlemany 2005 i “La segona mort de Jesús de Natzaret” (2008). També és autor del llibre de viatges “La ruta dels almogàvers”, publicat l’any 2001. 

Article 363 – J.M. Solé – “Vols llegir?” – Ràdio Nova