PREMI LITERARI
L’escriptora barcelonina Núria Amat pren el relleu a Vicenç Villatoro, guanyador del Premi Ramon Llull de l’any passat, el guardó més ben dotat econòmicament de les lletres catalanes. Núria Amat guanya el nou Ramon Llull 2011 amb la seva primera novel.la en català: Amor i guerra, ambientada en la Barcelona de la Guerra Civil. 
Una història protagonitzada per Ramón Mercader, l’assassí de Trotski i amb qui està emparentada la seva família. Amor i guerra, l’obra guanyadora, es publicarà en català, castellà i francès. El premi que s’ha lliurat aquest passat dijous dia 3 de febrer a Palma de Mallorca, confirma la trajectòria de Núria Amat, que s’ha imposat entre els 67 candidats que han participat en aquesta 31ena edició del Premi Ramon Lllull de Novel.la.
Núria Amat va néixer a Barcelona, és llicenciada en Filosofia i lletres, i també en Ciències de la Informació i bibliotecària. Ha estat introductora dels estudis en Ciències i tecnologies de la Documentació, i professora a l’Escola de Bibliotecaris de la Universitat de Barcelona. Traductors d’alt nivell literari han traduït les seves obres a diverses llengües, aconseguint que la novel.la Reina de Amèrica fos nominada al prestigiós Premi Literari IMPAC 2007. D’altra banda, la seva novel.la El país del alma va ser finalista al Premi Rómulo Gallegos de Novela l’any 2001 i Reina de Amèrica va obtenir el Premi Ciutat de Barcelona l’any 2002.
Article 369 – J.M. Solé – “Vols llegir?” – Ràdio Nova